Lex Wellens overleden

31 januari 2018

Afgelopen donderdag 25 januari 2018 is Alex Wellens of Lex zoals wij hen noemden overleden ten gevolge van zijn ziekte A.L.S.

Wij wisten al lang dat hij deze ziekte aan het bestrijden was. Niet dat deze de afgelopen 5 weken zo progressief openbaarde. Zijn leven was vaak een strijd omdat hij sinds jonge leeftijd al ging biljarten. Carambole en later snooker en pool. Veelal in het begin te Venlo en natuurlijk in zijn stamcafe de Keijzer. Maar later sloeg hij ook zijn vleugels uit en speelde veel in Weert en Roermond.Weer wat later vond hij zijn stek in Panningen bij Sonny´s waar hij zich thuis voelde. Hij speelde daar tot zelfs in de eredivisie een prominente rol. Je kon altijd op hem rekenen want hij waas enorm loyaal. Die loyaliteit zag je ook terug bij het team de Joker in Geldern Duitsland waar hij ook zijn wedstrijden speelde alsmede zijn stamcafe en natuurlijk bij zijn werkgever. Loyaal zijn was zijn 2e natuur. Individueel wist hij verschillende keren Nederlands kampioen te worden bij de Senioren en mocht derhalve verschillende keren uitkomen bij het Europees Kampioenschap senioren. Echt een enorme teamspeler die er alles aan deed om te winnen voor het team en zichzelf. Maar ohwee als het hem tegen zat, dan speelde zijn enorme passie ook wel eens tegen zich. want wat kon hij mopperen maar 5 of 10 minuten na de wedstrijd was hij weer de gangmaker met zijn droge humor en zijn onmiskenbare karakter om zijn teamspelers te steunen. Wij namen hem ook wel eens mee naar grote bijeenkomsten als de Mosconicup en World cup of Pool en hij genoot er zichtbaar van, en dat vond hij geweldig.

 

Indien je tegen Lex had gespeeld dan kende je direct de speler voor je leven en helaas waren er spelers die daarvan wisten te profiteren. Zijn passie voor de sport was ongekend maar ook zijn sociale houding tegenover eenieder die correct was en normaal deed. Lex was een markante persoonlijkheid met een gouden hart, hij stond altijd klaar met raad en daad gevraagd of ongevraagd. M.b.t. de biljartsport verliezen wij een van onze ambassadeurs. Want mensen met meer passie voor de sport zijn niet te vinden.
Wij danken hem voor zijn inzet en zijn bevlogenheid voor sport en team van Sonny´s. Zijn maatje en captain van het eerste uur Ernst-Jan Driessen zal hem ook gaan missen, zoals ook zijn jarenlange coach Sjef Creusen, maar in feite coachte Lex zichzelf. Lex was Lex een wereld gozer.

Voor een ieder die zijn crematie wenst bij te wonen a.s. vrijdag 2 februari in Venlo  Blerick is de bijeenkomst in het crematorium aldaar.

Lex je gaat niet vergeten worden want je leeft voort in onze gedachten, rust zacht lieve vriend.
Door Sjef Creusen

Van deze plaats wensen de besturen, directie en medewerkers  van de KNBB aan familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte en kracht toe met het verwerken van dit verlies.

Volg ons online