Teamcompetitie

Pool is één van de meest toegankelijke biljartvarianten! Op iedere hoek van de straat is wel een pooltafel te vinden. Het is bij uitstek de biljartsoort die wordt gespeeld door jonge mensen die houden van een combinatie van actie, snelheid en strategie. Pool is ook populairder dan ooit! Zo wordt de Mosconi Cup op televisie door zo’n 200.000 mensen bekeken, en heeft Nederland met o.a. Niels Feijen, Nick van den Berg, Marc Bijsterbosch en Alex Lely een aantal internationale toppers.

De Nederlandse teamcompetitie-structuur voor pool bestaat in Nederland uit 4 landelijke niveaus. Dit zijn de Eredivisie (1 poule), de 1e Divisie (1 poule), de 2e Divisie (2 poules) en de 3e divisie (4 poules).
Naast de Landelijke teamcompetitie wordt de Regionale teamcompetitie georganiseerd door de 4 Regio's van de sectie pool (variërend van 1e t/m 3e klasse). 

De reglementen van alle competities kan je hier vinden.

Je kunt in je poolzaal vragen of je met een team mag inschrijven en vervolgens kun je terecht bij de regio.
Pool in Nederland is opgedeeld in vier regio's. Niet alleen is er dus altijd wel een Poolzaal in je directe omgeving, maar worden door het spelen in een regio de reisafstanden voor de uitwedstrijden binnen allerzins redelijke grenzen gehouden.

Klik op de betreffende Regio of Landelijke divisie om je in te schrijven voor het nieuwe seizoen!
(check hier de handleiding)

LANDELIJK

Eredivisie
Eerste divisie
Tweede divisie (Noord)
Tweede divisie (Zuid)
Derde divisie (Noord-West)
Derde divisie (Noord-Oost)
Derde divisie (Zuid-West)
Derde divisie (Zuid-Oost)

REGIONAAL

Regio 1
Groningen
Friesland
Drenthe
Overijssel

Regio 2
Noord-Holland
Utrecht/Flevoland
Gelderland

Regio 3
Haaglanden
Rijnmond

Regio 4
Zeeland
Noord-Brabant
Limburg

Als je wilt gaan deelnemen aan de competitie dan kun je op basis van bovenstaand overzicht zien in welke regio je deel zou kunnen nemen.

Ben je individueel geïnteresseerd in deelname aan de teamcompetitie dan kunt je je bij één van de Poolzalen waar competitie in KNBB verband gespeeld wordt verder laten informeren. Daar kunnen zij je in contact brengen met teams die reeds competitie spelen zodat je je bij een van deze teams kunt aansluiten.

Ook als je met minimaal drie spelers al een team geformeerd hebt zijn ze in elke Poolzaal bereid je verder te helpen voor aansluiting bij de KNBB en inschrijving voor de competitie.

Heb je nog vragen? Stel ze dan via de KNBB Helpdesk.

Volg ons online