Pool Ranking Nederland

Met de hulp van een aantal spelers, vrijwilligers en bestuursleden is nagedacht over een opzet met als doel dat zoveel mogelijk poolers individueel kunnen spelen en punten kunnen behalen voor de ranking. Het is nu mogelijk om, van recreant tot prof, regionaal tot landelijk, mee te spelen aan de ranking. Elk toernooi kan namelijk worden aangemeld als een rankingtoernooi, dus in alle regio's en op alle niveaus kan een speler rankingpunten behalen. Hoe meer een speler speelt, hoe hoger op de ranking. Natuurlijk kun je op de “grotere” toernooien meer punten behalen dan op de kleinere (huis)toernooien.

De KNBB organiseert zelf geen ranking-toernooien (met als uitzondering de NK's), maar faciliteert deze door middel van een onderliggend rankingsysteem. Of je nu een zaalhouder, speler en/of poolliefhebber bent, iedereen kan zijn/haar toernooi aanmelden als rankingtoernooi.

We maken onderscheid in vier typen ranking-toernooien: TOP, A, B en C. Elk type toernooi heeft andere richtlijnen, waaraan gekoppeld het aantal te behalen rankingpunten is.Zie hiervoor het onderstaande protocol.

Protocol
Klik hier voor het protocol van de Pool Ranking Nederland.

Toernooi aanmelden
Klik hier om je toernooi(en) aan te melden voor de Pool Ranking Nederland.

Kalender
Klik hier voor de toernooikalender.

Stand
Zie Cuescore voor de actuele stand van de Pool Ranking Nederland.

Neem bij vragen contact op met Jimmy Worung via j.worung@knbb.nl.

Volg ons online