Pool Ranking Nederland

Met de hulp van een aantal spelers, vrijwilligers en bestuursleden is nagedacht over een nieuwe opzet met als doel dat zoveel mogelijk poolers individueel kunnen spelen en punten kunnen behalen voor de ranking. Het is nu mogelijk om, van recreant tot prof, regionaal tot landelijk, mee te spelen aan de ranking. Elk toernooi kan namelijk worden aangemeld als een rankingtoernooi, dus in alle regio's en op alle niveaus kan een speler rankingpunten behalen. Hoe meer een speler speelt, hoe hoger op de ranking. Natuurlijk kun je op de “grotere” toernooien meer punten behalen dan op de kleinere (huis)toernooien.

De KNBB organiseert zelf geen ranking-toernooien (met als uitzondering de NK's), maar faciliteert deze door middel van een onderliggend rankingsysteem. Of je nu een zaalhouder, speler en/of poolliefhebber bent, iedereen kan zijn/haar toernooi aanmelden als rankingtoernooi.

We maken onderscheid in vier typen ranking-toernooien: TOP, A, B en C. Elk type toernooi heeft andere richtlijnen, waaraan gekoppeld het aantal te behalen rankingpunten is.

Zie voor meer informatie http://www.knbbpoolranking.nl

 

 

 

Volg ons online