Een fijne eerste dag

Openingsdag Jumbo NK Pool in kader van fijne sfeer en mooie partijen.

Vrijdag halve finales + finale 8-ball, zaterdag halve finales + finale 9-ball. Door in beide disciplines: Nick van den Berg & Marco Teutscher

05 mei 2022

 

BERLICUM - Na een zinderende dag aan kwartfinales 8-ball en 9-ball gaan we morgen verder met de halve finales én de finale van 8-ball. We hebben fantastische wedstrijden in het vooruitzicht. Wie wordt er dé Nederlands Kampioen 8-ball van de allereerste editie van het Jumbo NK Pool? En zaterdag worden de halve finales en finale van het koningsnummer 9-ball gespeeld.

Vandaag was de opkomst van de fans op de tribune al geweldig (enorm bedankt allemaal voor de support), maar de tribune kan nóg voller! Entree is gratis, en wil je zeker zijn van een plekje reserveer die dan.
 
 


 
 
En wat hebben we kunnen genieten, zowel live in het Beneluxtheater als op Ziggo Sport. Het begon al met de openingskraker in het 8-ball tussen Jan van Lierop en Nick van den Berg, door laatstgenoemde uit kansloze positie omgedraaid.
 
De kwartfinales in het 8-ball waren:
Jan van Lierop vs Nick van den Berg (7-8)
Cyriel Ledoux vs Marco Teutscher (2-8)
Aziz Moussati vs Marc Bijsterbosch (8-6)
Joey Haegmans vs Tim Jonkman (8-5).
 
 
 

 
Nadat de kwartfinales 8-ball gespeeld waren mochten de spelers zich opmaken voor de kwartfinales 9-ball. Je merkt toch duidelijk dat niet iedereen de setting in het Beneluxtheater gewend is. Volop publiek, felle lichten, televisie camera's etc. Maar iedereen vindt het tof.
 
De kwart finales in het 9-ball waren:
Jan Rempe vs Ivar Saris (3-9)
Nick van der Berg vs OC Chan (9-2)
Marc Bijsterbosch vs Pascal Meulenhoff (9-3)
Joël Katowikromo vs Marco Teutscher (3-9).
 
  
 
 
Betekent dat er twee spelers zijn die in beide disciplines de halve finales hebben gehaald: Nick van den Berg en Marco Teutscher.
 
Morgen gaan we verder!
 
Info/links
Alle informatie over het Jumbo NK Pool vindt u hier.

Alle uitslagen van het Jumbo NK 8-ball vindt u hier.
Alle uitslagen van het Jumbo NK 9-ball vindt u hier.
 

 
 
Tekst: KNBB Sectie Pool
Intro: KNBB
Foto's: Stefan Osnabrug

 
Jumbo NK Poolbiljart
Volg ons online