Jumbo NK Pool start met ontsnapping Nick van den Berg

Van 7-3 achter naar 8-7 winst in geweldige openingskraker tegen Jan van Lierop, live op Ziggo Sport.

Sfeerbeelden door Ton Smilde vanuit prachtig Beneluxtheater

05 mei 2022

 

Het was een fijne opening in het prachtige Beneluxtheater voor de camera's van Ziggo Sport. Meteen een geweldige clash tussen twee van de favorieten in het 8-ball: Jan van Lierop en Nick van den Berg, de strijd tussen de jongste (Jan, 22) en oudste (Nick, 41) deelnemers aan dit NK.

En ze stelden niet teleur! In deze race to 8 nam Jan een 7-3 voorsprong, en omdat het om en om breaken was, leek de winst voor de gedreven Van Lierop een formaliteit. Maar Nick knokte prachtig terug, en wist uiteindelijk met 8-7 te winnen.

Aan de andere tafel was één van de andere favorieten, Marco Teutscher, duidelijk te sterk voor Cyriel Ledoux: 8-2. En dat betekent dat we in ronde twee zijn verzekerd van alweer een kraker: Nick van den Berg tegen Marco Teutscher.

Direct na deze twee partijen zorgde Aziz Moussati voor een verrassing door Marc Bijsterbosch te verslaan: 8-6. En de 8-ball dag van vandaag werd afgesloten met een knappe 8-5 winst van Joey Haegmans op Tim Jonkman.

Het restant van vandaag wordt gevuld met de kwartfinales in het 9-ball. Op vrijdag zijn dan de halve finales en finale in het 8-ball, op zaterdag de halve finales en finale in het 9-ball.

Alle uitslagen van het Jumbo NK 8-ball vindt u hier.
Alle uitslagen van het Jumbo NK 9-ball vindt u hier.

Ter plaatse in Berlicum was vaste driebandenfotograaf Ton Smilde van Billiard Pictures, met de voor hem primeur van het maken van poolfoto's. Onderstaand enkele fraaie sfeerfoto's van de openingspartijen.

 
 

Tekst: KNBB
Foto's: Ton Smilde

 

Jumbo KNBB NK
Volg ons online