Breedtesport benoemt Jeugd Coördinator

29 januari 2023

De jeugd heeft de toekomst! We hebben dit in 2022 en met het NK 2023 met eigen ogen kunnen zien.

Fantastische prestaties van teamNL bij het EK Jeugd 2022, Quinten Pongers en Yannick Pongers domineren het Nederlands Kampioenschap Pool 2022 met winst bij zowel 14.1 straight en 10-ball en ook winnen de broers het NK Scotch Double 2022. Mika van Berkel wint het NK One Pocket 2022. En zowel Quinten als Yannick schoppen het ver bij het JUMBO NK 2023.

De ontwikkeling van jeugd in onze pool sport is van essentieel belang. Dit vergt een continu inspanning en om tot dit soort prachtige resultaten te komen zijn jaren aan training en begeleiding nodig. Maar het begint bij het bereiken van de jeugd (en de ouders) en ze enthousiast te maken voor onze mooie sport.

Er zijn op diverse plekken in het land initiatieven om dit te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het Limburgse Poolscool, Snooker & Poolcentrum Woensel, Hague 5 en Dutch School of Pool.

Maar het aantal jeugdspelers is momenteel erg beperkt. De hoogste tijd om hier met een andere aanpak en nieuwe energie mee aan de slag te gaan.

Topsport en Breedtesport

De sectie Pool bestaat uit Breedtesport en Topsport. Topsport richt zich hoofdzakelijk op de heren & talenten selectie. Ook wordt jong oranje vanuit Topsport begeleid. Vanuit Breedtesport worden alle NK’s, competities en de ranking georganiseerd.

Tijdens de ledenvergadering van november 2022 is een herstructurering van de Breedtesport gepresenteerd. Met de ambities die we hebben is er een andere organisatiestructuur nodig en meer vrijwilligers om samen mooie dingen op te zetten. Er is zeer positief gereageerd op de nieuwe structuur. En één van die ambities is om fors in te zetten op ontwikkeling van de jeugd.

Figuur 1: op alle plekken met een ? worden nieuwe vrijwilligers gezocht

Breedtesport benoemt Jeugd Coördinator

En de eerste benoeming van een nieuwe rol bij de Breedtesport is rond. We zijn zeer verheugd dat Awin Sewgobind met veel enthousiasme deze rol gaat invullen.

Awin is al langere tijd vrijwilliger bij de KNBB sectie Pool. Hij is gestart bij (voormalig) West 3 als coördinator/wedstrijdleider en heeft daarna Regio 3 opgezet. Die rol heeft hij afgelopen jaar overgedragen aan Liesbeth & Dirk Wiersma. Ook heeft Awin begeleiding gedaan van jong oranje en is hij de oprichter van Dutch School of Pool (www.dsop.nl). Een prachtige match dus met de nieuwe rol Jeugd Coördinator.

In 2023 gaan we aan de slag met het leggen van contact met de huidige landelijke initiatieven en kijken hoe we de krachten beter kunnen bundelen. Ook is de relatie met Smartcue (www.smartcue.nl) ontzettend belangrijk vanwege de contacten met de scholen. Meer informatie hierover volgt!

Awin gefeliciteerd met je benoeming!

Namens het bestuur van de sectie Pool,

Arno Hartman
Bestuurslid Breedtesport/vrijwilliger

 

Volg ons online