Zonder winst terug uit Vegas

“Overall met de Alfa Vegas Open was het een behoorlijk goede trip, maar van het WK 10-Ball was meer gehoopt en verwacht. Volgende week gaan Niels, Marc, Jan, Marco en Ivo het proberen bij het World Pool Championship in Milton Keynes.”

01 april 2022

Het is voor het overgrote deel van de toeristen naar Las Vegas geen verrassing: terugkomen zonder winst. Dat zit gewoonlijk ingecalculeerd bij de trip.

Voor de Nederlandse pool equipe lag dit toch net iets anders. De verwachtingen lagen behoorlijk hoog na de medailles op het EK Pool, waaronder de gouden medaille van Niels in het koningsnummer.

 

 

Met drie grote poolevenementen op een rij (eerst het Alfa Vegas Open, als afsluiting de Alfa Vegas Women’s Open, als hoofdattractie het Predator World 10-Ball Championship) én een relatief grote afvaardiging van Nederlanders, werd in Sin City gehoopt op eremetaal. Maar dit bleef uit, althans in het Alfa Las Vegas Open en het WK 10-Ball. (Op dit moment wordt nog de Alfa Vegas Women’s Open gespeeld, en daar heeft o.a. Tamara Rademakers een veelbelovende start.)

 

 

We spraken kort over het WK 10-Ball met bondscoach Hugo Duivenvoorden vanaf McCarran Airport, de plek waar toeristen gewoonlijk hun laatst overgebleven dollars nog spenderen in de gokkasten – maar waar Hugo Duivenvoorden de tijd nam voor een korte terugblik.

“Tja, overall was het gewoon een tegenvallend toernooi. Marc drie keer sprankelend ondanks ziekte en kriebelhoest, daarna trof hij een taaie Filippino en opeens was het klaar. Tim, Jan en Yannick kwamen in dit format - moeilijk voorspelbare tafel, alternate break en vrij korte race - net niet lekker genoeg erin. Niels paste zich wel uitstekend aan, maar kreeg drie rolls tegen, startte een goede comeback, miste een belangrijke gelijkmakende bal en de stoïcijnse Amerikaanse tegenstander van 19 bleef koel op het eind. Marco liep vast op de sterke Szewczyk en aan de verliezerskant op de ontketende Jayson Shaw. Hoort erbij als je tussen de grote mannen staat.”

“Overall met de Alfa Vegas Open was het een behoorlijk goede trip, maar van het WK was meer gehoopt en verwacht. Volgende week gaan Niels, Marc, Jan, Marco en Ivo het proberen bij het World Pool Championship in Milton Keynes.”

 

 

Twee van Nederlands grootste troeven, Marc Bijsterbosch en Niels Feijen, konden zich aansluiten bij de woorden van hun coach.

Marc: “Het is een zwaar veld geweest. Vegas altijd mooi. Tafels waren heel erg snel en onvoorspelbaar. Lange race op de enkel k.o. fase naar de 10.”

Niels: “Out of the WC 10ball unfortunately. Couldn’t adjust to the tables well enough and Young gun Eric Roberts played a solid set. Back home tomorrow and then to Milton Keynes for the WC 9ball on the 5th.”

 

 

Info & links:

Livestream alle poolevents (World Billiard TV):  
https://www.youtube.com/c/WorldBilliardTV

Predator World 10-Ball Championship:
https://probilliardseries.com/event/1670/

Informatie over alle poolevents:
https://probilliardseries.com

Updates op Facebook:
https://www.facebook.com/probilliardseries/

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Predator/Pro Billiard Series
Poster: Matchroom

 

Poolbiljart USA WK
Volg ons online