Yannick Pongers walst over veld finaleronde NK 14.1 Straightpool

Na verlies in ronde 1 tegen Casper Verstegen in sneltreinvaart naar de titel. Met prachtige zwart-wit beelden van Rob Kleinjans

30 november 2023

Een dag na de knappe overwinning van Berk Mehmetcik bij de finaleronde van het NK 10-ball, was De Distel in Roosendaal wederom het podium van een finaleronde van het NK Pool.

Ditmaal werd 14.1 straightpool gespeeld, waar soms hele grote uitslagen kunnen voorkomen. Wat te denken van de start van Ivar Saris: 75-0 tegen Bryan Woo, en vervolgens 75—2 tegen Gilliano Smit.

 
 

 

Eén van de topfavorieten op deze finaleronde was TeamNL’s Yannick Pongers – en die zou ook uiteindelijk het toernooi winnen. Maar vanzelf ging het niet! In de eerste ronde was Casper Verstegen nog met 67-75 te sterk.

Vervolgens liet de jongste van de Dutch Poolbrothers zijn handelsmerk zien: razendsnelle winstpartijen. In de verliezersronde eerst 75-0 winst tegen Richard Eijmberts, vervolgens in de kwalificatie verliezerskant 75-0 winst tegen Wouter Frans. Dat is nog eens herstellen van een nederlaag!

  

Vanaf de kwartfinales werd gespeeld tot de 100, met een absolute kraker: het duel der jonge toppers Yannick Pongers-Mika van Berkel, met 100-44 gewonnen door eerstgenoemde. Cyriel Ledoux nam met 100-75 winst revanche tegen Jan Rempe, die hem in de eerste ronde nog had verslagen met 75-3.

Ook Ivar Saris en Gilliano Smit wonnen hun kwartfinales, maar legden het in de halve finale af tegen resp. Yannick Pongers en Cyriel Ledoux.

  

Zo kreeg het NK 14.1 straightpool een finale tussen Yannick Pongers en Cyriel Ledoux, die in kenmerkende stijl (lees: in no-time) met 100-6 werd gewonnen door Yannick.

Het was een afsluiting van een mooi weekend Nederland top poolbiljart in Roosendaal.   

 

 

Alle uitslagen en standen finaleronde 14.1 Straightpool (Cuescore)

 

 

Tekst: KNBB
Video: KNBB/KNBB Sectie Pool/Jimmy Worung
Foto’s: Rob Kleinjans

NK Poolbiljart
Volg ons online