In Wageningen gaat het goed

Het gezellige Poolcafé Infinity heeft met tien teams, zeven tafels en veel nieuwe leden iedere avond volle bak

In gesprek met Sander van Houwelingen

12 september 2021

Iedere zomervakantie, met de inschrijvingen voor de nieuwe competitieseizoenen, is het weer spannend: gaat het meevallen of tegenvallen? In welke disciplines is er al een omslag, en in welke disciplines is er ieder jaar nog steeds sprake van een daling? Zeker met de coronatijd was deze zomervakantie misschien wel extra spannend.

Eigenlijk ieder jaar zijn er een aantal clubs en zalen die zich in positieve zin onderscheiden en die tegen de stroom in een groei aan leden en/of teams overleggen. Eén zo’n lokaal is Poolcafé Infinity, die het al jarenlang opvallend goed doet.

We stappen over de gezellige Markt in Wageningen richting de Riemsdijkstraat 6, en vragen Sander van Houwelingen wat het geheim is van Infinity – óf er eigenlijk wel een geheim is.

 

 

Sander, er gaan altijd goede en plezierige verhalen rond over Infinity, de sfeer is er gewoonlijk prima. Wat onderscheidt jullie?

Ik denk dat het een combinatie is van heel veel leuke mensen die zich thuis voelen bij Infinity en het feit dat er altijd kwaliteit is qua materiaal, wat onze mooie sport ook ten goede komt uiteraard. Niet alleen wedstrijdspelers zien dat, ook recreatieve spelers waarderen dat enorm!

 

Jullie zijn niet alleen recreatief en gezellig, jullie hebben ook veel teams ingeschreven in competities van de KNBB, en kunnen een mooie ledengroei overleggen. Kun je daar iets over zeggen?

Ik ben eigenlijk het hele jaar rond wel bezig om liefhebbers, geinteresseerden en enthousiastelingen van het poolspel er meer bij te betrekken. Door ze mee te laten spelen in een zomercompetitie en/of een wekelijks Lucky 9-ball toernooi, komen ze in aanraking met andere spelers en het wat meer serieuze deel van het poolen, zoals het wedstrijdelement. Ee eenmaal bij de club, gaan mensen zelden weg.

 

Vier jaar geleden zijn jullie verhuisd naar de Wageningse binnenstad. Kun je nog eens uitleggen waarom – en wat is het resultaat geweest?

Eigenlijk is de verhuizing mede het gevolg van een slechte, persoonlijke periode. Zoals velen hebben ook wij voor de Corona al slechtere tijden gekend, en ging dat bij mij gepaard met privé-problemen in de financiele sfeer. Met een eenmanszaak is het dan dubbel lastig. Door Poolcafé Infinity te koop te zetten, kwam ik in aanraking met mijn huidige compagnon en tevens pandeigenaar Rijk Bartelen. Met hem ben ik tot goede oplossingen gekomen, wat heeft geresulteerd in een mooie zaak op een nieuwe, betere locatie. Ondanks dat ik één tafel minder ter beschikking heb is het poolcafé alleen maar beter gaan draaien, en is de vereniging blijven groeien. 
 

Wat is het leukste aan het runnen van een poolcafé?

Het contact met de vele, verschillende mensen in een setting waarin mensen ook actief bezig zijn met (hun) spel en sport. En dat poolen ook mijn hobby is, maakt het runnen van een zaak alleen maar makkelijker!

 

Van best veel poolzalen krijgen wij berichten dat het bijna iedere avond volle bak is. Hoe is dat bij jullie? En hoe zorg je dat iedereen tevreden blijft, ook als er niet altijd plek is?

Ook bij ons gaat het goed en is het lekker druk, ondanks de beperkende maatregelen vanwege Corona. Zeker vanwege het geringe aantal tafels vergt het goede planning. Voor de leden heeft Poolcafé Infinity een goede regeling om te kunnen trainen, waardoor het eigenlijk altijd wel bruist bij Infinity!

 

Als je één tip zou kunnen geven aan biljart-, pool- en snookerzalen die minder succesvol zijn dan Infinity, wat zou deze tip dan zijn?

Zorg goed voor je tafels! De tafels zijn je brood en hierin investeren (regelmatig schoonmaken, onderhoud) betaalt zich uiteindelijk terug. Kwaliteit overleeft altijd, toch?

 

 

Tekst: KNBB
Foto's: Poolcafé Infinity (foto Sander: archieffoto uit 2015)

Biljartzalen Poolbiljart
Volg ons online