Van de voorzitter: Fijne Feestdagen!

En weer is een (biljart)jaar al bijna ten einde. Met de kerstdagen voor de deur is het altijd een klein moment van reflectie: wat ging goed, wat kan beter?

KNBB-voorzitter Henk Vegter blikt terug

20 december 2023

Fijne Feestdagen

En weer is een (biljart)jaar al bijna ten einde. Met de kerstdagen voor de deur is het altijd een klein moment van reflectie: wat ging goed, wat kan beter?

Terugkijkend zijn er best wat dingen om tevreden of hoopvol over te zijn. Eén van de belangrijkste dingen: dat de teruggang van de ledenaantallen in ieder geval voorlopig lijkt te zijn gestopt, en zeker voor carambole is dat een heel belangrijke ontwikkeling.. Het is aan ons allemaal om dit niet iets eenmaligs te laten zijn. En het belangrijkste is dat ook niet-competitie spelende clubleden ‘gewoon’ worden aangemeld als lid van de KNBB. Kost slechts een tientje voor een heel jaar en via KNBB Vereniging Carambole (KVC) is er zelfs nog een korting beschikbaar op dit tientje. Zo belangrijk dat clubs dit doen, niet in de laatste plaats omdat wij als KNBB dan veel sterker staan in lobby (omdat we veel meer leden vertegenwoordigen), en via NOC*NSF meer inkomsten kunnen genereren. Maar ook omdat we dan veel meer kunnen doen qua promotie, marketing en het bieden van een laagdrempelig aanbod. Gewoon gezellig biljarten! Laat dit het motto zijn voor het komend jaar.

Zo op het slot van het jaar zijn er sowieso wel wat mooie dingen te melden. Denk aan de stijf uitverkochte kwalificaties voor het Jumbo NK Pool, of de ongekend hevige strijd om te kwalificeren voor de laatste 16 van de KNBB Jumbo Masters Driebanden. De ontwikkelingen bij snooker, waar het bruist, en met jonge talenten als Hugo van Houten en Jasha Kiers die zich laten zien. Ik kreeg pas via onze communicatieman wat positieve social mediacijfers te horen, toch een indicatie van hoe het biljarten leeft. Of wat te denken van de tweemaal-winst-in-42-dagen van Dick Jaspers bij de World Cup Veghel en World Cup Sharm El Sheikh, de podiumplekken van Jean Paul de Bruijn en Glenn Hofman bij deze zelfde events, en de gestage weg naar de top van Sam van Etten. En o ja, niet te vergeten het TeamNL van het poolbiljarten, waar jonge toppers als Yannick Pongers, Mika van Berkel en Jolien Schuurman in no time de overstap hebben gemaakt van groot talent naar uitdager van de wereldtop.

Genoeg om over te mijmeren dezer dagen, en genoeg inspiratie om met zijn allen 2024 tot een succesvol biljart-, pool- en snookerjaar te maken.

Allen een heel fijne jaarwisseling gewenst, en een goed, gezond en sportief 2024.

 

Henk Vegter
Voorzitter KNBB

 

Het KNBB Bondsbureau is gesloten van maandag 25 december 2023 t/m maandag 1 januari 2024. Vanaf dinsdag 2 januari 2024 zijn wij weer bereikbaar.

 

Feestdagen/jubilea KNBB
Volg ons online