“Terminator” Niels Feijen geeft TeamNL vliegende start op EK Pool: goud in het straightpool

Hij is al jarenlang onze vaandeldrager in het internationale poolen: Niels Feijen. Dit weekend schreef hij namens TeamNL het openingsevent van het EK Pool op zijn naam.

07 juli 2024

Podčetrtek, Slovenië – Vooraf was iedereen al enthousiast, want: wat had TeamNL toch een mooie afvaardiging. Maar dat de start van het EK in Slovenië zo mooi zou zijn, dat hadden maar weinigen gedacht.

Als zo vaak was het “Terminator” Niels Feijen die het aanwezige publiek op de banken bracht. Nadat hij bij de laatste 16 zijn landgenoot Quinten Pongers had verslagen met liefst 100-8, was Niels in de kwartfinale te sterk voor Mario He (125-101), en in de halve finale voor Lars Kuckherm (125-45).

Dat betekende op zondagavond een heerlijke finale tegen Joshua Filler. Filler schoot uit de startblokken en had al snel een flinke voorsprong. Maar als in zijn beste jaren draaide Niels de wedstrijd volledig om, en won 125-54.

  

Goud dus voor de man die in zijn loopbaan al zoveel goud heeft gewonnen, maar die in het fraaie oranje van TeamNL het beste in zichzelf wist naar boven te halen.

Een eervolle vermelding was er voor Jan van Lierop, die de kwartfinale haalde, en op een haar na (117-125) de halve finale miste.

 

 

Alles over het EK Poolbiljart: uitslagen, links, livestream
www.knbb.nl/agenda/ek-poolbiljart-2024

 

Tekst: KNBB
Video: Kozoom
Foto's: EPBF

EK Feijen, Niels Kozoom
Volg ons online