SmartPool op Wiskundedialoog in Nijmegen

De workshop "SmartPool: wiskunde aan de pooltafel" vandaag op de jaarlijks terugkerende Wiskundedialoog: Studiedag voor wiskundedocenten

Door Erik van Haren, op de Radboud Universiteit in Nijmegen

11 juni 2019

SmartPool is het KNBB-project dat ervoor zorgt dat jeugd weer aan de pooltafel staat en geniet van wiskunde. De schrijver van het lessenpakket, Erik van Haren, heeft een boekje geschreven waar veel poolspelers en wiskundedocenten blij van worden.

Leerlingen worden meegesleept in een avontuur waar ze gestimuleerd worden om het poolspel en de bijbehorende technieken te leren begrijpen. Wiskundekennis wordt aangewakkerd en vergroot, met mooie successen aan de pooltafel als resultaat! Enkele opmerkingen van leerlingen: “Ik wist niet dat daar zoveel wiskunde in zat! Erg creatief!", "Het is erg leuk om wat je geleerd hebt ook in de praktijk uit te kunnen voeren!", "Ik vind wiskunde nu ook veel leuker!"

 

 

Op de jaarlijkse Wiskundedialoog: Studiedag voor wiskundedocenten staat dit keer ook SmartPool! In deze workshop neemt schrijver van het SmartPool lesmateriaal Erik van Haren je mee in de wereld van SmartPool: De droom van Willem La Riviere (KNBB), de visie en invloed van hemzelf (Mathplay), de groeispurt door de aandacht in het Jeugdjournaal, de nominatie voor de "Nationale Loterij in Beweging prijs", de aanvragen uit het buitenland en ten slotte een blik op de toekomst. Deelnemers aan deze workshop zullen natuurlijk ook zelf mogen ervaren hoe het voelt om spelenderwijs wiskunde én poolbiljarten te leren aan de unieke smartpooltafel.

 

 

Alles over de Wiskundedialoog: Studiedag voor wiskundedocenten

 

Tekst: KNBB/SmartPool/Erik van Haren
Promo: Erik van Haren
Uitgelichte foto:
Unsplash (rechtenvrij)
 

Initiatieven Jeugd SmartPool
Volg ons online