Rolf Slotboom Vervult Nieuwe Communicatie functie KNBB

“Doel: een mooie, populaire sport waar recreatie en professionaliteit hand in hand gaan, en met een goed, positief en fris imago”

03 maart 2016

In haar zoektocht de populariteit en professionaliteit van de Nederlandse biljartsport te vergroten, heeft de KNBB de nieuwe functie ‘communicatie & social media medewerker’ in het leven geroepen. Dit om via moderne kanalen de exposure van alle biljartvormen te vergroten, en ook de binding van spelers met hun favoriete spel te vergroten.

De KNBB is trots te melden dat deze functie gaat worden vervuld door Rolf Slotboom. Bij sommigen mogelijk bekend als de eerste Nederlands Kampioen Poker, heeft Rolf zich de laatste jaren met succes ingezet voor vergroting van de populariteit, en verbetering van het imago, van het pokerspel. Dit via zijn werkzaamheden als woordvoerder van de Nederlandse PokerBond, marketing manager van Centrum voor Verantwoord Spelen en projectleider van Ik Ben KOA.

 

 

Als communicatiewetenschapper, voormalig commentator bij Eurosport en schrijver van enkele boeken heeft Rolf de juiste achtergrond om deze functie in te vullen. Maar, zeker net zo belangrijk: hij heeft liefde voor het biljartspel! Pas twee jaar geleden begonnen met libre, bandstoten en driebanden, speelt Rolf inmiddels competitie in Noord-Holland en Noord-Brabant, en met eenzelfde passie als waarmee hij ook pokerde.

KNBB-directeur Willem La Rivière: “De laatste jaren hebben we als KNBB grote stappen voorwaarts gemaakt. In de eerste plaats op financieel gebied. Maar daarnaast werken we hard om te zorgen dat alle vormen van biljarten hun populariteit behouden, en waar mogelijk groeien. Door in te zetten op betere communicatie en optimaal gebruik van social media, hopen we dat ook jonge mensen in toenemende mate de weg naar de biljarttafel zullen vinden.”

Rolf Slotboom: “De uitgangspositie van biljarten is volgens mij helemaal niet slecht. Ledenaantallen vertonen weer een licht stijgende lijn, en bij diegenen die spelen is de binding met het spel erg groot. En daarbij heeft ook vrijwel iedereen in Nederland weleens recreatief libre, pool of snooker gespeeld. Eigenlijk is deze situatie nauwelijks anders dan toen ik in 1998 begon als professioneel pokerspeler. Dat werd toen gezien als een ‘oude-mannen-sport’ met een kleine groep zeer gepassioneerde spelers, maar intussen zijn juist de jongeren razend enthousiast. Terugkijkend was daar helemaal niet zo veel voor nodig: wat exposure op televisie en internet, verlagen van drempels, en op consistente wijze uitdragen richting het grote publiek wat het spelletje nu precies zo mooi maakt. Dat kan bij biljarten net zo goed!”

“Mijn doel is om eerst goed te bekijken waar de kracht ligt van carambole, driebanden, pool en snooker. Niets wijzigen dus aan wat nu al goed is, en tegelijkertijd analyseren welke mogelijkheden er zijn voor verbetering. Bijvoorbeeld, wat betreft exposure richting nieuwe groepen, of het vergroten van binding met de spelers. In overleg met vertegenwoordigers van de verschillende secties kijken hoe we per spelsoort goede promotie kunnen doen, zo breed mogelijk gedragen door spelers en vrijwilligers die zich er nu al voor inzetten. En met als doel: een mooie, populaire sport waar recreatie en professionaliteit hand in hand gaan, en met een goed, positief en fris imago. Dit om te zorgen dat de biljartsport niet alleen op korte termijn overleeft, maar juist van generatie tot generatie zijn populariteit behoudt.”

Rolf begint zijn werkzaamheden op 9 maart 2016.

Bondsbureau/Koepel Poker Slotboom, Rolf
Volg ons online