Reactie KNBB op aankondiging van de WPA

Op 8 oktober heeft de WPA (World Pool Association) een persbericht verstuurd dat bij sommige spelers, die aan internationale pooltoernooien deelnemen, tot onrust geleid kan hebben.

18 oktober 2023

 

Er wordt onder meer gesteld dat spelers tot 1 maart 2024 de tijd krijgen om te kiezen of ze hun nationale en continentale federatie onder de WPA blijven vertegenwoordigen, of dat ze ervoor kiezen om alleen deel te nemen aan niet-WPA-evenementen en -toernooien. Ook staat er onder meer dat spelers die deelnemen aan niet door de WPA-gesanctioneerde evenementen vervolgens niet meer kunnen deelnemen aan evenementen op een nationaal, continentaal of mondiaal niveau.

Vanzelfsprekend heeft dit bericht onze volle aandacht. Om onze leden op juiste wijze te kunnen adviseren, hebben wij om opheldering gevraagd bij de EPBF, die ons vertegenwoordigt binnen de WPA, en bij de WPA zelf. De notulen van de WPA General Assembly zijn nog niet gepubliceerd en de EPBF heeft ook nog geen officieel statements uitgevaardigd. Zodra er meer duidelijk is, zullen we jullie hierover informeren.

 

Bestuur KNBB Sectie Pool

 

 

Persbericht WPA (contactgegevens weggegumd)
Logo: WPA


 

Internationaal Poolbiljart
Volg ons online