Poolbiljarters niet naar EK in Turkije vanwege code oranje

Nederland stuurt geen sporters naar het EK Pool. Hiertoe is besloten vanwege de code oranje die geldt voor Turkije.

25 september 2020

Nederland zal dit jaar geen sporters afvaardigen naar het EK Poolbiljart in Antalya (TUR) dat vooralsnog van 14-24 november op de kalender staat. De KNBB heeft hiertoe besloten omdat voor Turkije momenteel code oranje geldt. Sporters die naar een dergelijk gebied afreizen zullen bij thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine moeten.

 
Maarten Combrink (Topsport Poolbiljart) "Ondanks dat we hunkeren naar mooie internationale evenementen zoals het Europees Kampioenschap, zien we zowel in Turkije als in Nederland helaas geen positieve ontwikkelingen. We vinden het daarom niet verantwoord en veilig om onze sporters naar Turkije af te laten reizen."
 
Voor de sporters (alle categorieën) die zich voor het EK 2020 geplaatst hadden en nu hun toernooi in duigen zien vallen, is er niet alleen slecht nieuws. De KNBB heeft aangegeven de betreffende sporters uit te willen zenden naar het EK 2021. Dit bovenop de spelers die zich via de reguliere weg voor dat EK plaatsen. Combrink: "We hebben hiervoor een verzoek ingediend bij de Europese bond (EPBF) en zij hebben hier welwillend op gereageerd. We hebben dit jaar kunnen zien dat niets zeker is, maar we hopen en verwachten hiermee een passende oplossing voor onze sporters te realiseren.”
 
Het besluit over het EK heeft ook impact op de kalender van de nationale evenementen zoals de landelijke teamcompetitie en de Nederlandse Kampioenschappen. Het NK Senioren 2020 is reeds gespeeld, maar het NK 2020 Overall, Jeugd, Dames en Chinese Pool nog niet. De organisatie is reeds bezig met de voorbereiding van de Nederlandse Kampioenschappen Overall en Dames. Die worden namelijk met elkaar gecombineerd. Tijdens de finalerondes van het NK wordt ook het NK Dames gespeeld. Vanwege Corona bestaat de mogelijkheid dat er een maximumaantal spelers wordt aangehouden. Voor het NK Jeugd en NK Chinese Pool is in de jaarkalender 2020 helaas geen ruimte, maar er wordt nog wel gekeken naar een alternatief voor het NK Jeugd. De data en locaties van de NK's worden zeer binnenkort gepubliceerd.
EK EPBF Poolbiljart
Volg ons online