Pool clinic lokale jeugd

Op de Facebook pagina Pool Noord kwamen we dit mooie bericht van Mark Ruijtenbeek tegen.

Kernwoorden: vervullen van kinderwensen, spelen in teamverband, jeugd in aanraking brengen met de poolsport.

02 december 2016

Poolfanaten!!!

In het kader van de promotie van onze mooie poolsport ben ik afgelopen weekend op vrijdagavond 25 november samen met Zadrach Singadji afgereisd naar het pittoreske Wapse.

De KNBB had via het bedrijf Veldhuis Advies uit Heerde een leuk verzoek binnen gekregen om een clinic te verzorgen in het dorpshuis van Wapse welke voornamelijk gericht zou zijn op de lokale jeugd.

Toen wij via Jeroen Hoving/ Pool Noord de uitnodiging binnen kregen waren wij beiden gelijk enthousiast!

Natuurlijk is het leuk om de door ons zo geliefde sport te kunnen promoten en al helemaal als de doelgroep jongeren blijken te zijn,maar wat ons enthousiasme vooral voedde was het verhaal achter deze uitnodiging.

Veldhuis Advies is een bedrijf uit Heerde wat in 2016 zijn 50 jarig jubileum viert. Om dit te vieren werd er in samenspraak met de werknemers besloten om met het potje wat hiervoor gereserveerd was niet iets voor hun zelf te organiseren maar om er anderen blij mee te maken. Zo ontstond het idee om het hele jaar 2016 in teken te laten staan van het vervullen van 50 kinderwensen. Al hun klanten werden aangeschreven met de verkondiging van dit idee en met de vraag om suggesties te opperen. Zo werden er in totaal tot aan afgelopen vrijdag al 44 kinderwensen vervuld!

Zo werd er ook een brief gestuurd door een klant uit Wapse. Deze persoon kwam met de wens om een pooltafel in het dorpshuis "Oens Huus" te laten plaatsen om jong en oud op deze plek te kunnen verenigen. Het dorpshuis was al geruime tijd een plek om samen te komen voor de volwassenen uit Wapse en om gezamenlijk een potje te biljarten. Alleen miste er nog een voorziening om de jeugd ook naar het dorpshuis te krijgen op deze avonden. Met de komst van een pooltafel hopen de ouderen van deze gemeenschap de jeugd ook aan te spreken en uit te nodigen.

Om er een officiële gelegenheid van te maken en om de jeugd nog wat extra te triggeren leek het de organisatie een goed idee om er iets van een clinic aan te verbinden om de jongeren gelijk extra te motiveren om er af en toe eens een potje te gaan poolen.
En voor ons en Pool Noord was dit een uitgelezen kans om de sport in de schijnwerpers te zetten en om eventuele toekomstige talentjes te motiveren en te stimuleren om te gaan poolen.

Na aankomst volgde een warm ontvangst en een bakkie koffie. De gloednieuwe 8ft tafel stond centraal in de ruimte met een grote rode strik er omheen. Eerst werd het verhaal achter de komst van de tafel nog even toegelicht waarna Zadrach en ik als ware profs werden geïntroduceerd en wij de clinic konden beginnen. Er hadden zich zo'n 20 jongeren om de tafel heen verschanst en ze luisterden allen aandachtig.
Samen hebben we eerst verteld over wie we zijn en wat we doen. Vervolgens de sport geïntroduceerd en het publiek hierover geïnformeerd. Er ontstond een hele prettige interactie tussen ons en het publiek wat het geven van deze clinic voor ons tot een waar feestje maakte. Hierna hebben we nog even een frame 8 en 9-ball gedemonstreerd volgens de officiële regels en hierna waren de jongelui helemaal geïnteresseerd! Ook nog wat basis dingen zoals houding, stand, techniek en effect hebben we spelenderwijs de revue laten passeren.

Als afsluiter had Zadrach een spel bedacht waar iedereen afwisselend in teamverband aan deel kon nemen zodat de jongeren zelf ook nog actief betrokken zouden worden bij onze clinic. Dit bleek een waar succes!
Allemaal waren ze even fanatiek en gretig om te leren.

Ontzettend leuk om deze 20 jongeren variërend in de leeftijd van 13 t/m 19 te mogen interesseren voor onze mooie sport!

Veldhuis Advies, Dorpshuis "Oens Huus", KNBB bedankt voor deze leuke en enerverende ervaring!

Zadrach bedankt voor de leuke samenwerking en je uitnodiging om dit samen te doen!

Wil je graag wat meer lezen over het mooie initiatief van Veldhuis Advies?

Check dan even: www.50wensen.nl
Mede mogelijk gemaakt door: www.eightballfactory.com
Check ook: www.on-tips.com

Jeugd Recreatief
Volg ons online