NK Pool wordt Jumbo NK Pool

Biljart Evenementen Nederland, organisator van NK Masters Driebanden en World Cup Veghel, gaat organisatie NK Pool op zich nemen. Met als doelen: schaalvergroting, synergie en meer zichtbaarheid voor poolen in Nederland. En een prijzenpot van €25.000!

 

06 oktober 2021

De KNBB is trots een overeenkomst te hebben gesloten met Biljartevenementen Nederland (BEN) om samen met hoofdsponsor Jumbo het NK Pool te organiseren.

De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van drie jaar, en het evenement krijgt de naam Jumbo NK Pool.

De achtergrond voor deze overeenkomst is het NK Pool voor een zo groot mogelijk publiek te organiseren. Daarom is gekozen de eindronde op een mooie locatie te laten plaatsvinden waar bezoekers in groten getale op af kunnen komen: de eerstkomende editie zal gehouden worden van 6-8 januari 2022 in het Beneluxtheater in Berlicum.

Het Jumbo NK Pool vindt plaats direct voorafgaand aan de KNBB Jumbo Masters Driebanden, dat staat gepland tussen 11 en 16 januari 2022 op dezelfde locatie in Berlicum. Het Beneluxtheater is voor het driebanden al jarenlang het symbool van biljarten nieuwe stijl: biljarten als belevenis, met mooie lichtshows, de televisie centraal, ruimte voor de rol van het publiek, en met gegarandeerd een vol huis. Er zal bij het Jumbo NK Pool een professionele livestream beschikbaar zijn om het event ook vanuit huis live te kunnen volgen. En, waar voorgaande NK’s nog geen prijzenpot hadden, is er nu liefst €25.000 beschikbaar: €12.500 per event, in beide gevallen liefst €4.000 voor de winnaar.

Het gaat om de eindrondes van 9-ball en 8-ball, de spelsoorten die het meest bekend zijn bij het grote publiek. Per discipline zullen acht spelers zich plaatsen via het spelen van voorrondes. Op donderdag 6 januari worden de kwartfinales gespeeld van zowel 8-ball als 9-ball. Dit zal gebeuren in een arena met twee tafels. Op vrijdag 7 januari zullen twee halve finales en de finale van 8-ball gespeeld worden, op zaterdag 8 januari de halve finales en finale van het 9-ball kampioenschap. Op deze twee dagen wordt er op één tafel gespeeld.

Met de samenwerking tussen KNBB en Biljart Evenementen Nederland willen beide partijen het NK Pool naar een hoger plan tillen, en de kans maximaliseren om ook een groot Nederlands poolevent op Nederlandse televisie te krijgen.

 

Tekenmoment op het KNBB Bondsbureau: v.l.n.r. Harry Mathijssen (BEN), Krijn Schuurman (voorzitter KNBB Sectie Pool), Ad Smout (BEN), Yvonne van Dam (secretaris KNBB)

 

Willem La Riviere, directeur KNBB: “Het betrekken van Biljart Evenementen Nederland en hoofdsponsor Jumbo bij het NK Pool is een geweldige injectie voor poolen in Nederland. Het past goed binnen onze visie als KNBB waarin alle disciplines maximaal worden gepromoot. Carambole, driebanden, snooker en poolbiljart hebben allemaal een eigen waarde en profiel, en kunnen elkaar versterken. Door te kiezen voor een bewezen succesvolle locatie, een bewezen succesvolle organisator én met de hulp van een sponsor die voor het driebanden al grote waarde heeft gehad, is de kans groot dat poolen in Nederland een flinke boost kan krijgen.”

 

"Door te kiezen voor een bewezen succesvolle locatie, een bewezen succesvolle organisator én met de hulp van een sponsor die voor het driebanden al grote waarde heeft gehad, is de kans groot dat poolen in Nederland een flinke boost kan krijgen”
Willem La Riviere, directeur KNBB

 

Krijn Schuurman, voorzitter KNBB Sectie Pool: “Ik ben zeer blij met het afsluiten van deze overeenkomst. We zijn al een tijd geleden in gesprek gegaan en vanaf het begin was er bij alle partijen de overtuiging dat we iets moois kunnen gaan neerzetten. Biljart Evenementen Nederland heeft veel ervaring met het organiseren van grote biljartevenementen. Wij hebben een flink aantal zeer getalenteerde poolspelers die zich ook kunnen meten met de internationale top, maar ze zijn niet altijd goed in beeld in Nederland. Wij willen onze Nederlandse pooltoppers graag het podium bieden dat ze verdienen, zodat een veel groter publiek kan genieten van onze mooie sport.”

 

"Wij willen onze Nederlandse pooltoppers graag het podium bieden dat ze verdienen, zodat een veel groter publiek kan genieten van onze mooie sport”
Krijn Schuurman, voorzitter KNBB Sectie Pool

 

Harry Mathijssen, Biljart Evenementen Nederland: “We zijn trots dat wij de eer hebben met het Jumbo NK Pool een NK Pool nieuwe stijl te mogen organiseren. Al een aantal jaren zijn wij succesvol met de organisatie van grote evenementen zoals de World Cup Veghel en de KNBB Jumbo Masters. Helemaal sinds de overgang naar Berlicum zijn deze Masters één groot spektakel geworden. Door het NK Pool te koppelen aan een succesvol driebanden evenement, verwachten we met pool flink wat extra media-aandacht te genereren. Zie het als een soort synergie-effect, waardoor het NK Pool kan profiteren van de grote media-aandacht én het vele publiek van de Masters in Berlicum, en misschien ook wel andersom: dat de aansluitende KNBB Jumbo Masters Driebanden ook interessanter wordt voor de poolliefhebbers. Door de toegang van het NK Pool het eerste jaar gratis te houden verwachten we dat relatief veel vaste bezoekers van de Masters ook een kijkje zullen gaan nemen bij dit NK Pool. En zou het lukken de Jumbo NK Pool live op televisie te krijgen, wat overigens nog niet kan worden bevestigd maar wat wel onze insteek is, dan is het biljartgekke Berlicum dé plek om volle tribunes te garanderen. En wat dit allemaal kan doen voor de uitstraling van pool in Nederland, tja dat spreekt denk ik wel voor zich.”

 

"Zie het als een soort synergie-effect, waardoor het NK Pool kan profiteren van de grote media-aandacht én het vele publiek van de Masters in Berlicum, en misschien ook wel andersom: dat de aansluitende KNBB Jumbo Masters Driebanden ook interessanter wordt voor de poolliefhebbers"
Harry Mathijssen (Biljart Evenementen Nederland)

 

Ad Smout, Biljart Evenementen Nederland: “Het prijzengeld en de entourage zijn twee belangrijke stappen vooruit. Omdat er de laatste jaren bij het NK geen prijzengeld meer was, werd het in toenemende mate moeilijk om alle toppers bijeen te krijgen. Met deze prijzenpot lijkt de toekomst van het NK Pool op dat gebied verzekerd. Zeker ook omdat de mogelijkheid van televisie bestaat, en dat is natuurlijk zeer interessant voor de sponsoren van onze toppers. En daarbij helpt de entourage als geheel. Was dit in voorgaande jaren in biljartzalen die weliswaar goede faciliteiten hadden voor de spelers maar wat minder faciliteiten hadden voor de toeschouwers, nu zijn er tribunes en VIP-boxen voor sponsoren en genodigden. Dat is echt een wereld van verschil – en we zijn ervan overtuigd dat deze professionaliseringsslag door spelers, publiek én sponsoren zal worden gewaardeerd.”

 

“Het prijzengeld en de entourage zijn twee belangrijke stappen vooruit"
Ad Smout (Biljart Evenementen Nederland)

 

 

Toegang voor de Jumbo NK Pool zal gratis zijn; nadere informatie volgt via www.biljartevenementen.nl.

Informatie over deelname aan het NK 2021 en speeldata via www.poolbiljarten.nl.

Initiatieven Poolbiljart Prijzengeld
Volg ons online