Nederland Raapt Medailles bij Teams

Tweemaal zilver, tweemaal brons: mooie Nederlandse oogst bij voorlaatste discipline op het grootste EK Pool ooit

29 juli 2018

Een van de disciplines waar voorafgaand aan dit EK het meest naar werd uitgekeken, was het Team Event. Met zoveel Europese landen aanwezig, is het Team Event bij uitstek een indicatie hoe goed de verschillende biljartlanden er in de breedte voor staan.

 


Geen Nederlanders op het hoogste ereschavot - maar toch een topdag!

 

Gebaseerd op de resultaten van het Team Event waarvan de finales vandaag waren, zit dit bij Nederland wel goed. Van de zeven categorieen waarin het Teams Event werd gespeeld, pakte Nederland in liefst vier van deze categorieen een medaille: bij de Meisjes, bij de Vrouwen, bij de Senioren, en bij de categorie die altijd de meeste aandacht genereert: de Mannen.

De finale bij de mannen was een kraker van jewelste. Tegen het sterke Polen won eerst Ivar Saris het 8-ball met ruime cijfers (8-4) Toen Marc Bijsterbosch het 10-ball verloor (8-6 na een 6-6 tussenstand), was het aan Nederlands beste poolspeler Niels Feijen om in het 9-ball het beslissende punt voor Nederland binnen te brengen. In een ongekend spannende beslissende partij werd Feijen tot teleurstelling van het talrijke Nederlandse publiek nipt geklopt door Karol Skowerski: 9-8.

 

 

Ook bij de Meisjes was het ongekend spannend: het team met Lynn Pijpers, Megan Kuys Rademakers en Tara Verharen moest zich in de finale tegen Rusland pas na shootouts gewonnen geven.

 

 

En, verder was er voor Nederland nog brons bij de Vrouwen voor Tamara Peeters-Rademakers en Micha Beuriot, en ook brons bij de Senioren voor het Nederlandse team Jimmy Worung, Jim Telfer, Rienus Gennissen en Frans van Eekelen.

Kortom: geen goud  voor Nederland, maar toch een topdag!

Maandag en dinsdag staat het EK Pool 2018 volledig in het teken van het koningsnummer, het 9-Ball. Voor veel Nederlandse spelers van groot belang omdat hier de A-status van NOC*NSF te verdienen is (vereiste: minimaal een halve finale plaats), en omdat er sowieso veel prestige te vergeven is. Niet voor niets wordt op dinsdag 31 juli zowel de halve finale (14:00) als de finale (16:00) van het 9-Ball bij de mannen live uitgezonden door Ziggo Sport.

 

Tekst: KNBB
Foto's ©EPBF

 

EK Poolbiljart
Volg ons online