Nederland hoopvol richting EK Poolbiljart in Portugal

Dynamic European Championships 2017 moeten zorgen voor nieuw Nederlands eremetaal

18 maart 2017

Na het EK Pool 2016 in Sankt Johann im Pongau (Oostenrijk), dat voor Nederland minder goed verliep dan voorgaande jaren, staat het EK 2017 in Albufeira, Portugal in het teken van revanche.

 

 

Deelnemers bij de mannen zijn Niels Feijen, Nick van den Berg, Marc Bijsterbosch, Ivar Saris en Marco Teutscher. Niels Feijen was onderdeel van het Europese team dat in december 2016 historie schreef in de Mosconi Cup. De afvaardiging van de dames bestaat uit Melissa Rademakers, Tamara Peeters-Rademakers, Megan Rademakers, Lynn Pijpers, en Nathalie Seichter. Een bijzondere samenstelling, omdat Melissa en Tamara zussen zijn, Megan de dochter van Melissa, en Lynn een goede vriendin/pupil.

Begeleiders van het Nederlandse team op de Dynamic European Championships 2017 zijn Hugo Duivenvoorden en Maarten Combrink.

Combrink: “We bewaren goede herinneringen aan de Portugese zuidkust. In 2015 scoorden wij hier een echte medailleregen, met als hoogtepunten de titels van Nick (14.1) en Niels (8-Ball). Vorig jaar in Oostenrijk was het helaas iets minder voor Nederland dan de jaren ervoor. Maar gezien de aanwezige kwaliteit van onze selectie hopen we dit jaar wederom de toonaangevende rol van het Nederlands pool te kunnen laten zien. We kijken er in ieder geval erg naar uit!”

Bij de Dynamic European Championships 2017 zullen 175 spelers uit 34 Europese landen meedoen in disciplines als 14.1 straight pool, 10-Ball, 9-Ball, 8-Ball en teamcompetitie. Categorieën zijn heren, dames & rolstoel.

 

 

 

Informatiebronnen:

KNBB verslag social media                 

Facebook pagina EPBF

Toernooi-informatie                                            

Resultaten voorgaande events

Realtime charts/brackets

Livestream

 

Tekst: Rolf Slotboom

Poster EK Pool 2017 en archieffoto Niels Feijen ©EPBF

Foto Nick van den Berg Portugal rechtenvrij

 

Berg, Nick van den EK Feijen, Niels
Volg ons online