Melissa Kuys Rademakers pakt haar tweede goud. Jum Zwijnenburg mooie bronzen plak

Vandaag stond 8-ball op het programma. Zowel bij de Senioren en de Ladies zou er bepaald worden wie de medailles en de felbegeerde titel zou winnen. 

13 oktober 2022

De Senioren hoefden vandaag niet in actie te komen. Mathijs Paaps en Xavier Karis kwamen gisteren net tekort in de Losers Qualification ronde. Tjeerd Hoekema, die eerder deze week een sterk toernooi in 10-ball speelde, moest twee verliespartijen op rij slikken. Zij komen alledrie weer in actie bij 9-ball. De laatste discipline van dit EK Senioren en Ladies.

Bij de Ladies waren Jum Zwijnenburg en Melissa Kuys-Rademakers allebei nog in de running vanmorgen. Melissa, de kersverse kampioen in 10-ball, had zich gisteren via 3 overwinningen in haar favoriete discipline al een plek in de halve finale veiliggesteld. Jum moest na haar verlies in de eerste ronde via de lange route richting edelmetaal. Na drie winstpartijen, waarin ze o.a. van meervoudug kampioene Cristina Moscetti won, stond ook zij in de halve finale. De loting was niet gunstig voor Team NL, want Jum en Melissa stonden tegenover elkaar in die halve finale. Edelmetaals was voor beide een zekerheidje, maar allebei waren ze natuurlijk gebrand om de finale te halen. Melissa won met een overtuigende uitslag en Jum moest genoegen nemen met haar eerste EK-medaille.

In de finale was Alexandra Cunha de tegenstandster van Melissa. Cunha, van origine een Portugese speelster maar tegenwoordig in Engeland woont en ook daarvoor uitkomt, had zich ook via dezelfde weg geplaatst voor de finale, alleen maar winstpartijen. Op papier dus een geduchte tegenspeelster. Maar in de realiteit liet Melissa nogmaals blijken waarom 8-ball haar favoriete spel is. Een afgetekende uitslag van 5-1 betekende de tweede gouden medaille en titel op rij voor Melissa. Gaat zij voor de clean sweep???

Op het moment van schrijven spelen de Senioren alweer hun eerste partijen in 9-ball. De Ladies starten morgen hun eerste ronde in de laatste discipline om 9:00 uur.
De livescores zijn te volgen op EBPF.com en de livestreams zijn tegen betaling te zien op Kozoom.com

 

EK Poolbiljart Prestatiesport
Volg ons online