Mediatraining voor biljarters een succes

"Nieuwe inzichten en goede handvatten om de biljartsport beter uit te dragen, en jezelf als speler beter te profileren"

12 november 2018

Op 10 oktober is de eerste Mediatraining sessie geweest op het KNBB Bondsbureau. Een sessie met als doelen:

  • Biljarters meer feitenkennis geven over carambole, driebanden, pool en snooker
  • Biljarters hulp geven bij het beter stroomlijnen van het 'eigen verhaal'
  • Biljarters houvatten te geven hoe om te gaan met diverse soorten media
  • Biljarters zelfbewuster te maken voor de camera

Allemaal zaken die relatief eenvoudig lijken - maar die in de praktijk lang niet zo gemakkelijk zijn! En die hierdoor negatieve gevolgen kunnen hebben voor de sport (omdat we vooroordelen bevestigen of positieve ontwikkelingen te weinig benoemen) of voor de sporter zelf (die zich door een niet-gestroomlijnd verhaal minder interessant maakt voor media en/of sponsoren).

 

 

We waren blij dat zeker ook degenen die eigenlijk al best goed zijn in de media toch graag wilden komen. We waren blij dat jonge talenten het belang van mediatraining inzagen. We waren blij dat enkele spelers hun agenda hadden omgegooid om aanwezig te zijn. En we waren blij dat we met Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer liefst twee wereldkampioenen hadden!

 

 

En ja, we waren vooral blij dat alle deelnemers aangaven de mediatraining nuttig te hebben gevonden. Door Jaspers werd hij zelfs 'van harte aanbevolen voor toekomstige deelnemers'.

Aan deze toekomstige deelnemers alvast de mogelijkheid tot voorinschrijving. Voor de tweede sessie willen we wederom een groep van minimaal 6 en maximaal 10 spelers hebben. Wil je graag meedoen, en voldoe je aan de vereisten? (Want: je bent een talent, een speler op hoog niveau of een speler die vaak in de media is.) Stuur je reactie/aanmelding/vraag naar Rolf Slotboom via rslotboom@knbb.nl. We zullen dan bij voldoende aanmeldingen in overleg met de trainers en deelnemers een geschikte datum prikken.

Kosten? Die zijn er niet – die nemen wij voor onze rekening.

 

 

Aankondiging eerste mediatraining

 

Tekst & foto's: KNBB
Video-impressie: Mpress-Media

Communicatie Media
Volg ons online