Marco Teutscher wint Jumbo NK 8-ball

Spelers lovend over opzet & setting Jumbo NK Pool.

Nick van den Berg: “Werkelijk genieten om er deel van uit te maken”

06 mei 2022

BERLICUM - Wat was Marco Teutscher blij! Alsof het zijn eerste Nederlandse titel was en niet zijn zesde, vierde de in Nieuw-Zeeland woonachtige Nederlander het beslissende punt tegen Joey Haegmans.

Gedurende de partij had Teutscher vaak laten zien niet geheel tevreden te zijn over zijn spel, volgens Ziggo Sport commentator Alex Lely ingegeven door zijn perfectionisme – maar het was nochtans een prima overwinning waarin Teutscher goed terug kwam na een sterk begin van Haegmans. Zeker omdat hij eerder op de dag ook al overtuigend had afgerekend met de meest ervaren speler op het kampioenschap en altijd één van de favorieten, Nick van den Berg.

 
 

Dat Marco Teutscher als winnaar blij was, dat was geen verrassing – zeker gezien de grote televisie-aandacht op Ziggo Sport en de totale prijzenpot van €12.500 voor het NK 8-ball, waarvan €4.000 voor Teutscher als winnaar.

 


 

Maar ook de zilveren Joey Haegmans en de gedeeld bronzen Nick van den Berg hadden mooie woorden voor de KNBB, KNBB Sectie Pool en het organiserende Biljart Evenementen Nederland (BEN), en voor de fijne sfeer in het Beneluxtheater.

 


 

Haegmans: “Vandaag tweede geworden op het Jumbo Open NK 8-ball. Na een sterke halve finale tegen Aziz Moussati verloor ik de finale van Marco Teutscher. Kon mijn kansen in het begin helaas niet benutten en liep daarna achter de feiten aan. Op het einde begon ik wat beter te spelen, maar toen was de achterstand helaas al te groot geworden. Ik wil BEN en de KNBB bedanken voor het opzetten van dit geweldige evenement.”

  

Van den Berg: “Wat een prachtig evenement van BEN en de KNBB Sectie Pool. Het is werkelijk genieten om er deel van uit te maken. OK ik was een beetje zenuwachtig in het begin maar ik settelde redelijk snel. Marco gefeliciteerd met je 8-ball titel. En natuurlijk ook Aziz en Joey gefeliciteerd. Morgen het koningsnummer 9-ball. Hopelijk veel aanhang uit Amsterdam richting Berlicum want ik speel tegen de gehele class of ‘00 uit Woensel.” ;)

  

De prachtige foto’s van het Jumbo NK Pool worden gemaakt door Stefan Osnabrug.

 

Info/links
Alle informatie over het Jumbo NK Pool vindt u hier.
Alle uitslagen van het Jumbo NK 8-ball vindt u hier.
Alle uitslagen van het Jumbo NK 9-ball vindt u hier.

 

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Stefan Osnabrug

Jumbo NK Poolbiljart
Volg ons online