Marc Bijsterbosch excelleert in koningsnummer Jumbo NK Pool

Heerlijke slotdag Jumbo NK 9-ball in goed gevuld Beneluxtheater is kroon op een succesvol NK Pool Nieuwe Stijl: twee geweldige halve finales, en in de finale een galavoorstelling van Bijsterbosch tegen Nick van den Berg

07 mei 2022

 

BERLICUM - Dat het op de laatste dag van het Jumbo NK Pool genieten zou worden, dat stond wel vast. Immers, het betrof de halve finales en finale van het koningsnummer 9-ball, en met Nick van den Berg-Ivar Saris en Marco Teutscher-Marc Bijsterbosch stonden er twee absolute krakers op het programma.

  

De kijkers in het goed gevulde Beneluxtheater en op Ziggo Sport kwamen ogen tekort. Eerst was er de geweldige comeback van Nick van den Berg, die tegen de sterke Ivar Saris een 5-1 achterstand wist om te buigen tot een 9-8 overwinning. En in de tweede halve finale haalde Marc Bijsterbosch een soortgelijk huzarenstukje uit, door op 6-3 achterstand zes racks op rij te winnen tegen winnaar van het NK 8-ball Marco Teutscher voor een plek in de finale.

  

Twee gelouterde spelers in de finale van het Jumbo NK 9-ball: Marc Bijsterbosch die ieder jaar sterker wordt, en stapje voor stapje steeds dichter richting de internationale top schuift. Tegen Nick van den Berg, die een lang en succesvol leven als poolprofessional achter de rug heeft, één van de grootste spelers is uit de rijke Nederlandse poolhistorie, en die nu in zijn ‘tweede carrière’ laat zien nog steeds mee te kunnen in de nationale top.

  

Wie een gelijkwaardige finale verwachtte, die kwam bedrogen uit. Marc Bijsterbosch had zijn beste spel van het Jumbo NK Pool voor het eind bewaard. Technisch prachtig en met creatieve oplossingen bracht Bijsterbosch het publiek in het Beneluxtheater in vervoering. En ook Ziggo Sport commentator Alex Lely benoemde het spel van ‘thrillseeker’ (quote Lely) Bijsterbosch als ‘the complete package’: alles wat je als 9-ball speler zou willen, dat liet Bijsterbosch in deze finale zien. Met 9-3 versloeg Bijsterbosch zijn ervaren opponent, en mocht hij €4.000 bijschrijven voor een prachtige overwinning in het NK Pool Nieuwe Stijl.

 

 

Marc Bijsterbosch na afloop: “Natuurlijk ben ik trots met de winst in het 9-ball. Ik denk dat vooral de break erg cruciaal was, ik had meer openingsstoten. Daarom had ik steeds het initiatief en liep de tegenstander achter de feiten aan.”

“De opzet is geweldig voor het Nederlandse pool. Heel erg knap gedaan, dit begint ergens op te lijken met onze sport in Nederland. Petje af!”

 


 

Voorzitter van KNBB Sectie Pool, speaker én interviewer voor Ziggo Sport Krijn Schuurman was zeker net zo enthousiast. Schuurman: “Wij kijken als KNBB sectie Pool terug op een fantastisch evenement. Het toegestroomde publiek, en de mensen die via Ziggo hebben gekeken, zij hebben kunnen genieten van wedstrijden op zeer hoog niveau.”

“En daar was het ons om te doen. We kijken er nu al naar uit om samen met Biljart Evenementen Nederland volgend jaar opnieuw een fantastisch Jumbo NK Pool te organiseren!”

 

 

Info/links
Alle informatie over het Jumbo NK Pool vindt u hier.
Alle uitslagen van het Jumbo NK 8-ball vindt u hier.
Alle uitslagen van het Jumbo NK 9-ball vindt u hier.

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Stefan Osnabrug

Jumbo NK Poolbiljart
Volg ons online