Kwalificatierondes 14.1 straight pool en 10-ball zijn gespeeld

16 spelers per discipline spelen de Finaleronde De Distel, Roosendaal

23 november 2021

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Het JUMBO NK Pool 2021 ging van start met de Kwalificatierondes voor 14.1 straight pool en 10-ball. Deze werden gespeeld op twee verschillende locaties: Njoy in Drachten en De Distel in Roosendaal. Uit elke Kwalificatieronde gingen 8 spelers door, 4 via de winnaarskant en 4 via de verliezerskant.

Op zaterdag 21 november verschenen er 26 spelers in De Distel om uit te gaan maken welke 8 spelers door zouden gaan naar de Finaleronde. Aan de winnaarskant plaatsten zich de nummer 1 van de NK Pool 2019 Ranking, Jan van Lierop, jeugdselectiespeler Mika van Berkel, vicewereldkampioen 9-ball bij de U19 Yannick Pongers en de verrassing Muhsin Yagli. Tegen het einde van de middag kwamen daar nog 4 spelers bij die via de verliezerskant hun plek in de finaleronde wisten te bemachtigen. Dat zijn de pas getrouwde titelverdediger Ivar Saris, parttime golfspeler Tim Jonkman, John Koot en OC Chan. Deze laatste won in de kwalificatiewedstrijd verrassend van Quinten Pongers.

Op dezelfde dag stonden er in Njoy 49 spelers te popelen om hun wedstrijden te mogen spelen in de discipline 10-ball. Zonder een wedstrijd te verliezen kwamen barkeeper Jan Rempe, zijn teamgenoot Maan Sadal, old skool spelers Joël Kartowikromo en Wouter Frans over de streep. Via de langere weg kwam Wouters broer Michael Frans, bankier Bryan Woo, bondsraadlid Joris van Amersvoort en de Groninger Johan Koops bij.

De dag erna, zondag 21 november, werd op dezelfde locaties gespeeld, maar waren de disciplines omgedraaid. In Roosendaal hadden zich 47 spelers verzameld om te zien wie zich zou kwalificeren voor de Finaleronde 10-ball. Via de winnaarskant kwalificeerde titelverdediger Jan van Lierop zich. Net als Ivar Saris, Mika van Berkel en de steeds sterker spelende Chris Pronk. Met een verliespartij op zak, moesten een aantal spelers zich via de verliezerskant zien te plaatsen. Uiteindelijk waren het vier Eindhovenaren die aan het langste eind trokken: Tim Jonkman, Gijs van Westenbrugge, Quinten Pongers en seniorenspeler Richard Eijmberts.

Ondertussen werd in Drachten gestreden door 34 spelers voor de 8 beschikbare finalerondeplekken van 14.1 straight pool. Ongeslagen kwamen Joël Kartowikromo, Wouter Frans, good old Gilliano Smit en ook weer Joris van Amersvoort door de Kwalificatieronde heen. Met beperkte schade konden zich uiteindelijk ook de molukse poolspeler Zadrach Singadji, Bryan Woo, carbon Goran Kobas en Michel Drenth zich plaatsen. Wie herinnert zich nog die fabuleuze trickshot van Michel tijdens het NK Pool 2019?

De Finalerondes 14.1 straight pool en 10-ball worden in De Distel gespeeld op zaterdag 4 en zondag 5 december. Tijdens deze dagen wordt er een livestream verzorgd door OrangeForks Productions inclusief commentaar. Naast de felbegeerde NK-titels strijden de spelers ook om punten die meetellen voor het NK Klassement. De twee beste heren van dat klassement verdienen een EK-ticket voor het EK Pool 2022 in Lasko, Slovenië.

Hieronder een overzicht van alle geplaatste spelers voor de Finalerondes 14.1 straight pool en 10-ball:

14.1 straight pool                                                  10-ball

Jan van Lierop                                                        Jan Rempe

Mika van Berkel                                                      Maan Sadal

Yannick Pongers                                                     Joël Kartowikromo

Muhsin Yagli                                                           Wouter Frans

Ivar Saris                                                                Michael Frans

John Koot                                                               Bryan Woo

OC Chan                                                                Joris van Amersvoort

Tim Jonkman                                                         Johan Koops

Joël Kartowikromo                                                 Jan van Lierop

Wouter Frans                                                         Ivar Saris

Gilliano Smit                                                           Mika van Berkel

Joris van Amersvoort                                              Chris Pronk

Zadrach Singadji                                                     Tim Jonkman

Bryan Woo                                                              Gijs van Westenbrugge

Goran Kobas                                                           Quinten Pongers

Michel Drenth                                                          Richard Eijmberts

 

Foto’s gemaakt door Jean Paul Kievit en Rob Kleinjans zijn te vinden op de Facebookpagina van KNBB Sectie Pool:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4423087797810246&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4422192291233130&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4422217517897274&type=3

 

Met dank aan onze vrijwilligers en partners: Anna Huang, Ewout van Asselt, Aidan Mauricio, Hilbrand Boschma, Mervin Saib, Jean Paul Kievit, Rob Kleinjans en ondersteuner Arno Hartman. Biljartcentrum De Distel, Poolcentrum Njoy, Iwan Simonis lakens, Aramith poolballen, De Nederlandse Loterij, OrangeForks Productions, Stichting BEN en JUMBO Supermarkten.

NK Poolbiljart Prestatiesport
Volg ons online