Jan van Lierop naar EK Pool 2020 in Finland!

Voorbij historische grens van 10.000 rankingpunten in Pool Ranking Nederland; kan voor 1 oktober 2019 niet meer achterhaald worden door concurrenten

03 september 2019

Dankzij de huidige koppositie in de Pool Ranking Nederland, heeft Jan van Lierop zijn EK Pool Heren 2020 ticket verzekerd! Hij passeerde de historische grens van 10.000 rankingpunten en kan voor 1 oktober 2019 niet meer achterhaald worden door zijn concurrenten.

De 19-jarige speler uit Deurne wordt hiermee namens Nederland uitgezonden naar het eerstvolgende EK voor alle individuele disciplines, waarbij het inschrijfgeld, de reiskosten en overnachtingen gefinancierd worden door de KNBB Sectie Pool. Dit EK wordt volgend jaar gehouden in Finland.

 

 

De Pool Ranking Nederland is een doorlopend klassement waarvoor spelers rankingpunten kunnen verdienen via kleinere en grotere pooltoernooien over heel Nederland. Rond 200 toernooien doen mee en zo’n 800 poolers staan nu in dit klassement.

Een groot deel van de punten heeft Jan binnengesleept via zijn toernooiwinsten bij o.a. regionale rankingtoernooien, Volendam Open, Duvel Cup, Boven ‘t IJ A-ranking, Crown Hunter Series en via verschillende goede finishes zoals op het NK Pool 2018.

Het EK-ticket is een mooie bekroning voor Jan van Lierop na een goed rankingseizoen. Jan zegt hierover: “Geweldig dat ik op de koppositie bent geëindigd op de Pool Ranking Nederland. Ik heb hier keihard voor gewerkt. Afgelopen twee jaar eindigde ik steeds op de tweede plaats in de ranking en vorig jaar mistte ik op een haar ook het EK Heren 2019. Toch gaf ik nooit op. Al deze mindere momenten hebben me de motivatie en drive gegeven om dit rankingseizoen te vlammen. Ik kon me goed opladen voor de toernooien die dit seizoen meetelden voor de Pool Ranking Nederland. Dat ik dan uiteindelijk eerste ben geworden betekent daarom erg veel voor mij. Ik zal me goed voorbereiden voor het EK Pool volgend jaar.”

De stand van de Pool Ranking Nederland 2 weken voor de eerste dag van het NK Pool zal gebruikt worden om spelers te plaatsen op alle disciplines van het NK. De 16 hoogst geëindigde deelnemers op deze peildatum, met de Nederlandse nationaliteit en/of woonachtig in Nederland, zullen geseed worden bij de hoofdrondes van het NK.

De NK-data zijn:

  • 14.1-continuous: 26 oktober & 2, 3 november;
  • 10-ball: 9, 16, 17 november;
  • 9-ball: 23, 30 november & 1 december;
  • 8-ball: 14, 21, 22 december.

Meer details over het NK Pool 2019 volgen nog.

 

Alle informatie over de Pool Ranking Nederland is te vinden op http://knbbpoolranking.nl.

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Archieffoto Jan van Lierop ©Stefan Osnabrug

EK Lierop, Jan van Poolbiljart
Volg ons online