Jan van Lierop bekroont fenomenaal pooljaar met goud bij NK 8-ball

Tweede goud op het NK bekroont Jan's geweldige pooljaar, waarin hij zijn EK-ticket voor volgend jaar veilig stelde door eerste te worden in de Pool Ranking Nederland, waarin hij ook eerste geworden is in het NK-klassement en tevens winnaar geworden is van de Atlantic Challenge Cup met Team Europe

23 december 2019

DRACHTEN - De vierde discipline van het NK Pool 2019 was 8-ball en is gewonnen door Jan van Lierop. De 19-jarige speler uit Deurne (Noord-Brabant) versloeg in de finale Tim De Ruyter met 7-4.

Jan won hiermee zijn tweede goud op het NK. Dit bekroont Jan's geweldige pooljaar, waarin hij zijn EK-ticket voor volgend jaar veilig stelde door eerste te worden in de Pool Ranking Nederland, waarin hij ook eerste geworden is in het NK-klassement en tevens winnaar geworden is van de Atlantic Challenge Cup met Team Europe.

 

Jan van Lierop was dit weekend ongenaakbaar in de Finaleronde van het NK Pool 2019, discipline 8-ball. Hij won van Alex Kuiper (7-5), Mika van Berkel (7-1), Yannick Pongers (7-3), Rudy van der Veen (7-6), Tim Jonkman (7-2) en Tim De Ruyter (7-4).

 

 

Dankzij de eindzege bij zowel de disciplines 10-ball en 8-ball is Jan van Lierop soeverein nummer 1 geworden van het NK-klassement. Omdat Jan zijn EK-ticket al begin oktober reeds veilig had gesteld via de Pool Ranking, vervalt deze EK-spot die via het NK-klassement te winnen was. De speler die deze EK-spot zal krijgen worden bepaald door de Technische Commissie van de KNBB Sectie Pool.

Jan van Lierop over zijn fenomenale jaar: “Erg blij met mijn resultaten op dit NK. Het was inderdaad een bijzonder mooi jaar met veel successen. Daar kan ik alleen maar van genieten. Hard werken wordt altijd beloond.”

 
 

Nummer 2 van het NK-klassement is Ivo Aarts geworden. Hij won goud bij de discipline 9-ball en zilver bij straight-pool. Hiermee verzekert Ivo ook zijn EK-ticket voor volgend jaar. Ivo hierover: “Het was spannend tot aan de allerlaatste wedstrijd van het NK om te zien of het mij zou lukken, maar uiteindelijk ben ik onwijs blij met het winnen van het EK-ticket. Vier jaar achter elkaar heb ik het EK moeten missen, des te meer zin heb ik in dit event volgend jaar!”

 


 

Hiermee sluiten we een prachtig NK Pool 2019 af. Gino De Ruyter was wedstrijdleider tijdens alle 12 dagen van dit NK en zegt over dit event: “De NK-weekends waren lang en vermoeiend, maar memorabel qua sfeer en niveau. Dit NK was extra bijzonder omdat het verspreid was over twee nieuwe NK-locaties in Roosendaal en Drachten. Dit was een mooie afsluiter van het jaar, tijd voor iedereen om bij te komen en voor te bereiden voor de volgende editie.”

 

Na een paar actieve jaren als NK-coordinator, sluit Jok Tang deze periode vandaag af: “Ik ben onwijs trots op het gehele NK-organisatieteam dat we weer zo’n onwijs succesvol NK hebben neergezet. Toch wel even spannend toen we last minute de NK-locatie moesten verschuiven. Maar alles pakte gelukkig goed uit. Geweldig om een paar jaar achter elkaar de verschillende NK’s te mogen organiseren. Het NK zat in een slop een paar jaar geleden en ik ben blij dat ik een steentje heb kunnen bijdragen om hier toch iets succesvols van te maken. Dit is toch wel het ultieme wat je mag doen om je poolleden te bedienen. Ik neem met veel voldoening afscheid van dit dankbare werk en zal me richten op mijn gezinnetje.”

 

 

Over een week gaan we verder met het NK van de “alternatieve” spelsoorten one-pocket, banks en scotch doubles, in Poolcafe Infinity (Wageningen).

 


 

 

Het event werd mede mogelijk gemaakt dankzij onze sponsors en partners: N-Joy Poolcentrum Drachten, Biljartcentrum De Distel, Aramith, Erima, Iwan Simonis, Hague 5, Nederlandse Loterij en OrangeForks Productions. Ook bedanken we de Richard Sewgobind en Richard van Merrienboer (zaalhouders), Hilbrand Boschma (ondersteuning zaal), Jimmy Worung, Melvin Reese, Joris van Amersfoort en Pascal De Smit (livestream), Melissa Kuys-Rademakers, Frederique Rijsdijk en Rob Kleinjans (fotografie), Gino De Ruyter (wedstrijdleiding), Aidan Mauricio en Henk Gessel (referees) en Arno Hartman (co-organisator en commentator).

 


 

Links:

  

Tekst: Jok Tang (KNBB Sectie Pool)
Foto’s: Rob Kleinjans

Lierop, Jan van NK Poolbiljart
Volg ons online