Ivo Aarts verovert Nederlands Kampioenschap 9-ball

De derde discipline van het NK Pool 2019, het koningsnummer (9-ball), is gewonnen door Ivo Aarts. De 26-jarige speler uit Buchten (Limburg) won de finale met 8-5 van Marc Bijsterbosch.

01 december 2019

DRACHTEN - De derde discipline 9-ball van het NK Pool 2019 is gewonnen door Ivo Aarts. De 26-jarige speler uit Buchten (Limburg) won de finale met 8-5 van Marc Bijsterbosch. Dit is de afsluiting van een mooie poolweek, waarin ook zowel de Mosconi Cup als de Atlantic Challenge Cup werden gespeeld.

 


 

Ivo Aarts speelde vandaag uiterst sterk in de Finaleronde van het NK 9-ball. Hij won in de Double KO fase van Mika van Berkel (8-4), Quinten Pongers (8-1) en Tjeerd Hoekema (8-5). In de kwartfinale speelde hij nogmaals tegen Mika van Berkel, waar hij wederom aan het langste eind trok (8-4). In de halve finale trof hij Yannick Pongers, die verrassend de laatste 4 haalde. Ook hier was Ivo de sterkste (8-6). In de finale tegen Marc Bijsterbosch kwam Ivo Aarts snel op 7-1, waarna Marc knap terug kwam en de achterstand verkleinde tot 7-5. In het rack dat daarop volgde scratchte Marc op de break, waarna Ivo met ball-in-hand professioneel de tafel leegschoot en het Nederlands Kampioenschap 9-ball naar zich toe trok.

  

Mede dankzij het goud dat Ivo Aarts vandaag heeft gepakt en het zilver bij de 1e NK-discipline straight-pool, voert hij het NK-klassement aan. Op de tweede plaats staat Marc Bijsterbosch en Jan van Lierop staat op de derde plaats. Nummers 1 en 2 van het klassement verdienen een ticket voor het EK Pool volgend jaar.

 


 

Over twee weken wordt het NK Pool 2019 vervolgd met de vierde discipline, het 8-ball. Inschrijven kan nog altijd via www.nkpool.nl.

  

Het event wordt mede mogelijk gemaakt dankzij onze sponsors en partners: N-Joy Poolcentrum Drachten, Biljartcentrum De Distel, Aramith, Erima, Iwan Simonis, Hague 5, Nederlandse Loterij en OrangeForks Productions. Ook bedanken we de Richard Sewgobind en Richard van Merrienboer (zaalhouders), Hilbrand Boschma (ondersteuning zaal), Jimmy Worung, Melvin Reese en Pascal De Smit (livestream), Frederique Rijsdijk en Rob Kleinjans (fotografie), Gino De Ruyter (wedstrijdleiding), Xavier Karis, Sang Vonk en Henk Gessel (referees) en Arno Hartman (co-organisator en commentator).


 

Links:

 

 


 

 

Tekst: Jok Tang (KNBB Sectie Pool)
Foto’s: Rob Kleinjans

NK Poolbiljart
Volg ons online