Historisch besluit voor pool: de Reyes Cup (Azië-Europa!) dit jaar van start

Er wordt al jaren over gepraat, en nu is het dan zover. Er komt een jaarlijks event tussen Team Europe en Team Asia: de Reyes Cup. Op 17 oktober gaat de eerste Reyes Cup van start in Manila, hoofdstad van de Filippijnen. Reacties zijn jubelend

28 april 2024

Het zat er al jaren aan te komen. Mogelijk gevoed door de (vermeende) dominantie van Europa in de jaarlijkse Mosconi Cup, werden de geluiden steeds sterker: waarom niet een jaarlijks event Europa-Azië?

Aan deze geluiden is nu, tot vreugde van poolliefhebbers over de hele wereld, gehoor gegeven. Enkele dagen geleden bracht Matchroom Pool dit Persbericht naar buiten:

 

Geschiedenis wordt geschreven met lancering Reyes Cup 2024 op de Filippijnen

De World Nineball Tour is verheugd om aan te kondigen de allereerste editie van de Reyes Cup, in samenwerking met Puyat Sports Inc. en Sky Sports als uitzendgerechtigde voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De Reyes Cup is een gloednieuw invitational event met de beste Aziatische spelers tegenover de beste spelers van Europa.

Een nieuw jaarlijks event dat van 17-20 oktober 2024 zal worden gehouden in Manila, hoofdstad van de Filippijnen, en met als naamgever de grootste speler uit de internationale poolhistorie Efren ‘Bata’ Reyes, een speler die als inspiratie heeft gediend voor miljoenen poolfans wereldwijd.

De Reyes Cup zal in lijn zijn met het vierdaagse team format van de prestigieuze Mosconi Cup, dat afgelopen december in Alexandra Palace (Londen) haar 30e verjaardag vierde. Team Asia zal worden gerepresenteerd door de top drie van de jaarlijkse World Nineball Rankings, met twee wildcards die zullen worden uitgegeven door de Team Asia Captain.

 

Alle info over het event en de exacte selectieprocedure van de spelers via Matchroom Pool:
https://matchroompool.com/reyes-cup/history-made-as-efren-reyes-cup-to-launch-in-the-philippines-in-2024/

 

 

Tekst persbericht: Matchroom Pool (vertaald)
Intro: KNBB
Banner: Matchroom Pool

Azië Europa Evenementen
Volg ons online