Groot enthousiasme voor Jumbo NK Pool & kwalificaties

Kwalificaties Roosendaal en Drachten 23 & 24 april volledig volgeboekt, met op alle dagen 64 spelers per discipline; alleen top 8 mag naar het Jumbo NK Pool in Berlicum op 5, 6 en 7 mei

11 april 2022

In het weekend van 23-24 april staan de kwalificatierondes op het programma van het NK Pool in de disciplines 8-ball en 9-ball. In de wetenschap dat de eindronde van het NK Pool dit jaar extra groots van opzet is, is het enthousiasme voor deze kwalificatie duidelijk zichtbaar. Beide speelweekenden, in respectievelijk Roosendaal en Drachten, zijn volledig volgeboekt met op alle dagen 64 deelnemers per discipline. Er zijn slechts acht plaatsen te vergeven voor de finaleronde, vier per kwalificatieronde, dus de concurrentie zal moordend zijn.

En dat is niet alleen vanwege de schaarse plekken, maar zeker ook door het kaliber spelers dat zich heeft ingeschreven. Zo zal de absolute Nederlandse top aanwezig zijn, met Niels Feijen, Marc Bijsterbosch, Nick van den Berg, Jan van Lierop, Ivar Saris en Tim de Ruyter.

Ook veelvoudig Nederlands kampioen bij de dames Tamara Rademakers mengt zich in de strijd, net als de nieuwe generatie spelers uit de Talentenselectie en Jong Oranje.

Het belooft een zeer spannend weekend te worden waarin hard gestreden gaat worden om de felbegeerde plekken en de kans om in een echte arena op te treden, onder toeziend oog van het publiek in Berlicum en de camera’s van Ziggo.

Op 5, 6 en 7 mei komen de acht beste poolers van Nederland in actie tijdens de finaleronde van het Jumbo NK Pool. Zet ’t in je agenda en kom onze toppers aanmoedigen!

 

Donderdag 5 mei

Kwartfinales 8-ball 10:30 uur
Kwartfinales 8-ball 12:15 uur
Kwartfinales 9-ball 14:30 uur
Kwartfinales 9-ball 16:15 uur

 

Vrijdag 6 mei

Halve finale 8-ball 10:30 uur
Halve finale 8-ball 12:15 uur
Finale 8-ball 14:45 uur

 

Zaterdag 7 mei

Halve finale 9-ball 10:30 uur
Halve finale 9-ball 12:15 uur
Finale 9-ball 14:45 uur

 

Locatie: Beneluxtheater Berlicum

Toegang: GRATIS

 

Het Jumbo NK Pool vindt plaats kort na de KNBB Jumbo Masters Driebanden, dat staat gepland van 26 t/m 30 april 2022 op dezelfde locatie in Berlicum. Het Beneluxtheater is voor het driebanden al jarenlang het symbool van biljarten nieuwe stijl: biljarten als belevenis, met mooie lichtshows, de televisie centraal, ruimte voor de rol van het publiek, en met gegarandeerd een vol huis. Er zal bij het Jumbo NK Pool een professionele livestream beschikbaar zijn om het event ook vanuit huis live te kunnen volgen, plus het wordt deels live uitgezonden op Ziggo Sport. En, waar voorgaande NK’s nog geen prijzenpot hadden, is er nu liefst €25.000 beschikbaar: €12.500 per event, in beide gevallen liefst €4.000 voor de winnaar.

 

Zie ook:

www.biljartevenementen.nl
www.poolbiljarten.nl 

 

NK Poolbiljart Televisie
Volg ons online