Glazen sporthuisactie + petitie ‘Sport van het slot’

Nederlandse sportvertegenwoordigers overhandigen petitie: ‘Erken sport als essentiële dienstverlening, open sportlocaties’. Tekenen kan nog!

Gezamenlijk initiatief om de sport open te krijgen; KNBB aangesloten bij zowel POS als NOC*NSF

09 januari 2022

NL Actief, Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), NOC*NSF en de Nederlandse sportbonden komen dinsdag 11 januari langs bij het glazen sporthuis op Het Plein in Den Haag. Samen met bekende en minder bekende sporters, politici en experts, wordt die dag aandacht gevraagd voor het maatschappelijke belang van sport. Voor een gezonde en weerbare samenleving moeten we nu juist alles op alles zetten om bewegingsarmoede tegen te gaan. En toch wordt het Nederlanders die aan hun gezondheid willen werken erg moeilijk gemaakt met de sluiting van sportlocaties.

 

 

De Tweede Kamer nam op 21 december 2021 unaniem een motie aan met de strekking dat sport als essentieel moet worden gezien in het licht van de coronamaatregelen. Nu het Kabinet nog. Daarom overhandigen Ronald Wouters en Maurice Ambaum, initiatiefnemers van de petitie, dinsdag de petitie namens op het moment van schrijven al 265.000 (!) ondertekenaars met de oproep om sport te erkennen als essentiële sector en sportlocaties weer te openen.

Wilt u ook deze petitie "Sport en bewegen is een essentiële dienstverlening" ondersteunen? Teken dan hier.

 

Coronavirus NOC*NSF/Sportbonden Petitie
Volg ons online