Gilliano Smit oppermachtig op dag twee NK Senioren 2022

In de discipline 8-ball laat Gilliano de concurrenten weer achter zich. Hij was de sterkste over de hele dag.

Plus, uitslagen & foto's van het NK Pool Jeugd 9-ball

16 april 2022

De tweede disicipline van het NK Pool 2022 Senioren is gespeeld. Vandaag op het menu, de klassieker waar de meesten van ons mee begonnen in het café of de poolclub: 8-ball. Met 37 oldies aan de start zagen we prachtige runouts, afgewisseld door tactisch steekspel. Daarover gesproken, op de livestream-tafel ontstond een schaakspel tussen Aad van Delft en Melissa Kuys Rademakers op de stand van 5-5. Met de 8 voor de pocket, maar in onpotbare positie voor Melissa, koos ze ervoor om een paar opzettelijke fouls te maken. Hierdoor ontstond een soort van patstelling. Dit is nou net een aspect van het spel dat Aad niet leuk vindt en hij gaf daarom Melissa het laatste rack kado. En ja hoor, de beste stuurlui staan aan wal of in dit geval, zitten aan de bar. Een aantal spelers lieten na de partij wel even aan elkaar zien met welke oplossing zij zouden zijn gekomen.

De kwartfinales waren aan elkaar gewaagd en het waren Mathijs Paaps, Martijn Woonings, Bart Urselmann en Gilliano Smit die als winnaars uit deze strijd kwamen. De halve finales bleken gesneden koek te zijn voor de ervaren rotten Gilliano en Mathijs. Zij versloegen hun tegenstanders Bart en Martijn met de identieke uitslag 6-1.

 

 

In de finale laat zien dat Gill scherp is en pakt iedere kans die hij krijgt. Al snel staat Gill met 4-0 voor, mede door foutjes van Mathijs, waar duidelijk te zien is dat de accu niet meer vol is. Dan verslikt Gill zich in rack 5 en legt de cueball plak tegen de 9-ball aan, zonder dat hij een bal kan potten. In een poging om safe te spelen, scratch hij de witte in de hoekpocket. Deze kans laat Mathijs niet liggen en pakt direct ook het volgende rack: 4-2.

Een unforced error van Mathijs zorgt ervoor dat Gill de stand verder uitbreidt naar 5-2. Het rack erna krijgen beide spelers kansen. Net als het lijkt dat Mathijs het gat kan verkleinen, raakt hij uit positie op de voorlaatste bal en moet een jumpshot spelen met safe in het achterhoofd. Hij mist en laat de kans aan Gill die het rack leegspeelt en daarmee zijn tweede titel pakt.

Alle uitslagen zijn hier te vinden:

https://cuescore.com/tournament/NK+Pool+2022+Senioren+10-ball/14475157

De livestream terug te kijken:

https://www.youtube.com/watch?v=bZucA-j9czE

Morgen spelen we 10-ball, je kunt je nog inschrijven tot uiterlijk morgenochtend 9:00 uur:

https://cuescore.com/tournament/NK+Pool+2022+Senioren+10-ball/14475157

en maandag 9-ball:

https://cuescore.com/tournament/NK+Pool+2022+Senioren+9-ball/14475163

 

De medaillewinnaars van het NK 9-ball Jeugd 2022:
 
Junioren:
Goud: Yannick Pongers
Zilver: Nick Siebeling
 
 
 
 
Pupillen:
Goud: Mika van Berkel
Zilver: Sonny Haegmans
Brons: Sven Fischer & Jayden Brouwer
 
 
 
 
Meisjes:
Goud: Tara Verharen
Zilver: Jolien Schuurman
Brons: Megan Rademakers & Justine de Neef
 
 
 
 
Dank aan Tamara Rademakers voor de prijsuitreiking!
 
 
Tekst & foto's: KNBB Sectie Pool
NK Poolbiljart Senioren
Volg ons online