Etienne uit Ally Pally - met breaking news over Team USA

Earl Strickland kan niet spelen voor USA. Hij heeft contact gehad met iemand die covid blijkt te hebben, en hoewel hij zich goed voelt, moet hij toch enkele dagen in zelfisolatie.

Deel 2 van de blog van Etienne Verheem vanuit Alexandra Palace, Londen

06 december 2021

Breaking news: Earl Strickland kan niet spelen voor USA. Hij heeft contact gehad met iemand die covid blijkt te hebben, en hoewel hij zich goed voelt, moet hij toch enkele dagen in zelfisolatie. Dit is een geweldige dreun voor team USA, want als Earl in het team zit, maakt hij zich meteen tot middelpunt. Bij gebrek aan reservespelers pakt coach Jeremy Jones zijn keu om zelf in te vallen en zijn team compleet te maken. Dat is niet per se goed nieuws voor Europa, want de heer Jones is nog steeds een heel erg goede speler. 

Op de persconferentie van maandagavond voor het begin van de Cup kwamen nog enkele curieuze weetjes naar boven. Jason Shaw heeft anderhalf jaar met Earl Stickland samen gewoond en kan heel goed met hem opschieten. Het grote nieuws is hierin gelegen dat er iemend goed met Earl op kan schieten, en het zelfs langer dan een paar uur met hem uit kan houden.

 

 

Er is een groot verschil in voorbereiding bij de twee teams. Europa is met Alex Lely aan het werk gegaan om via video verbindingen te trainen op het met dubbels omgaan met de shotclock bijvoorbeeld.

Jeremy Jones laat de jongens grotendeels hun eigen ding doen, belt af en toe eens en speelt verder veel met Chris Reinhold, die afgelopen jaar naar Texas is verhuist en nu op 20 minuten rijden van Jones woont. Vice-captain Shane van Boening gaf toelichting op de zijn rol door te vertelen dat hij zijn teamgenoten wees op kleine dingen die beter kunnen bij bepaalde schoten, en dat is het dan. Dit geeft de indruk dat de amerikanen óf hun kaarten dicht bij zich houden, óf hun teambuilding niet erg serieus nemen.

Het is goed om te vernemen dat Lely de zaken serieus en gestructureerd aanpakt -zoals we van hem gewend zijn- en dat een klein voordeel een groot verschil kan bijken te maken, zoals altijd bij topsport.

Morgen 19 uur begint de show!

 

Met vriendelijke groet,
Etienne Verheem

Mosconi Cup Poolbiljart
Volg ons online