EK senioren vandaag begonnen in Slovenië

De spelers die dit jaar meedoen aan het EK senioren zijn gisteren en vandaag in het hotel ingecheckt.

08 oktober 2022

Het Nederlandse Senioren team bestaan uit Matijs Paaps, Tjeerd Hoekema, Xavier Karis, Jum Zwijnenburg en Melissa Kuys-Rademakers. Matijs, Tjeerd en Xavier spelen allevier de individuele disciplines mee (straight pool, 8-ball, 9-ball en 10-ball) en vormen samen ook het team dat in het landenteams toernooi meespeelt.  

De twee speelsters Jum en Melissa spelen ook de vier individuele disiciplines, maar er is dit jaar helaas geen dames team event. 
 
De drie heren zijn vanmorgen om 9:00 uur al begonnen met de discipline straight pool. 

Xavier verloor zijn openingspartij met 56-75 en kwam daarna tegen de fin Karttunen niet verder dan 27 gepotte ballen. 

Tjeerd moest ook gelijk aan de bak in de eerste ronde tegen de fin Mikkola. Zijn vizier stond nog niet helemaal op scherp en hij moest daarom verder in de verliezersronde. Hier trof hij weer een fin, die dit jaar met een hele grote delegatie naar Slovenië zijn afgereisd. Dit keer eindigde de wedstrijd in Tjeerd’s voordeel: 75-58. 

Mathijs Paaps had een bye in de eerste ronde en mocht daarom wat langer op bed liggen. In zijn eerste partij trof hij de sterke italiaan en europees senioren kampioen Riccardo Sini. Deze wond er geen doekjes om, 12-75. Gelukkig is er nog genoeg kans om een medaille te scoren via de verliezerskant. 

Om 16:00 uur vandaag spelen Tjeerd en Mathijs verder in het straight pool toernooi. Alle 28 tafels zijn tegen betaling LIVE te volgen via Kozoom.com. De uitslagen zijn gratis te zien op de site van de EPBF: https://www.epbf.com/tournaments/european-championships/live/1204/draw-results/ 

Wij volgen de wedstrijden vanuit NL en zullen met nieuwe verslagen en foto’s komen. 

EK Poolbiljart Prestatiesport
Volg ons online