EK 2019 Treviso - Nederlands zilver op 14.1

Tamara Peeters-Rademakers eerste Nederlandse dame ooit in finale EK 14.1

28 april 2019

Bij de titel van dit artikel zou het logisch zijn te denken dat Niels 'The Terminator' Feijen (Official) of Nick van den Berg met een ietwat beteuterd gezicht op de bijbehorende foto's zouden staan.

Echter de medaille kwam dit keer niet uit het Herentoernooi, waarin Tim De Ruyter en Ivar Saris beide bovengenoemde kanonnen hadden uitgeschakeld en met hun 9e plaats de beste Nederlanders waren.

 

 

Nee, het was Tamara Peeters-Rademakers die als eerste Nederlandse dame ooit de finale van het EK 14.1 mocht spelen. Ze begon goed en kwam zelfs op een 23-20 voorsprong, maar moest daarna buigen voor de dadendrang van de kampioene van 2017 Kristina Tkach uit Rusland 23-75.

 

 

De dag begon goed met een goede overwinning bij de laatste 16 op de Sloveense Ana Gradisnik (75-43) en daarna wachtte de sympathieke Duitse Melanie Suessenguth. Tamara begon voortvarend en een grote overwinning leek in de maak. Op het einde kwam de Duitse echter nog sterk terug, maar het gat was te groot en Tamara liet zich de medaille niet afsnoepen (75-56).

De halve finale ging geheel onverwacht tegen de Zwitserse Claudia von Rohr (Kunz), die in de kwartfinale voor de verrassing van het toernooi had gezorgd door de absolute veelvraat en 10-voudig (ik herhaal TIEN-voudig) Europees kampioene 14.1 Jasmin Ouschan uit Oostenrijk te verslaan. Tamara begon goed (23-5), Von Rohr kwam sterk terug en nam zelfs een (46-36) voorsprong, maar Tamara herstelde knap en wist evenals in de kwartfinale ook de halve finale met 75-56 winnend af te sluiten.

Tijd voor een klein drankje met zus en teamgenoot Melissa Kuys-Rademakers, dat was wel verdiend, maar morgen weer vroeg op want om 09:00 uur begint het 10-ball toernooi alweer.

 

 

Draw and results: https://europeanpoolchampionships.eu/draw-results/
Livestream: http://www.kozoom.com/en/pool-billiard/
Foto's: EPBF

Partners:
Hague 5
ERIMA Nederland
Nederlandse Loterij

 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto's: Screenshots Kozoom; met Melissa via Melissa Kuys-Rademakers

Dames EK Poolbiljart
Volg ons online