Eerste Nationaal Trainers KNBB Sectie Pool

KNBB trots vulling op opleidingspiramide niveau Nationaal en Regionaal

01 december 2016

Afgelopen zaterdag 22 oktober 2016 hebben de eerste Nationaal Trainers van de KNBB Sectie Pool hun diploma behaald. René Peeters, Maarten Combrink en Hugo Duivenvoorden hebben onder leiding van Alex Lely (veelvuldig nationaal kampioen, tweevoudig Europees kampioen en trainer van de heren en talenten van de KNBB Sectie Pool) hun fundament als trainer gelegd.

 

Zij komen met deze erkenning aan de top te staan van de opleidingspiramide van de sectie Pool en worden verantwoordelijk voor de opleiding van lokale trainers en de doorontwikkeling van regionale talenten tot nationale top.

 

René Peeters heeft jarenlange ervaring op het hoogste speelniveau in Nederland, was al tweevoudig Europees Kampioen bij de Senioren (in 2012 met 14.1-continuous en in 2014 met teams) en won brons in 2014 (14.1-continuous). De laatste jaren is hij met name bekend met de vele jeugdige talentvolle spelers die in Zuid-Limburg worden getraind door de Poolscool.

 

Maarten Combrink heeft diverse trainersdiploma’s behaald bij de KNVB en heeft als poolspeler meerdere nationale prijzen behaald in teamverband. De laatste jaren is hij verantwoordelijk voor het programmamanagement bij topsport Pool.

 

Hugo Duivenvoorden werd al in 2006 door de BCA als trainer erkend en behaalde dat jaar 2 trainersdiploma’s in de Verenigde Staten. Als speler speelde Hugo enkele jaren competitie op het hoogste niveau (eredivisie, Grand Prix, Eurotour) en behaalde hij nationale titels in zowel pool als carambole.

 

De KNBB is trots dat de opleidingspiramide op niveau Nationaal en Regionaal gevuld is en kijkt uit naar sportief succes van trainers en spelers die met deze trainers in aanraking komen.

KNBB Opleiding
Volg ons online