Eerste helft kalender seizoen 2023-2024

18 september 2023

De eerste helft van de kalender seizoen 2023-2024 staat online!

De landelijke teamcompetitie, rankings en NK’s staan t/m het JUMBO NK in januari 2024 ingepland.

Zie https://www.poolbiljarten.nl/agenda/ voor de datums.

Vanwege nog ontbrekende datums van internationale & Europese toernooien hebben we ervoor gekozen om geen onnodig risico te lopen bij de tweede helft van de kalender. Niets is zo vervelend als het verplaatsen van speeldata aangezien dit veel spelers en zaalhouders raakt. We zullen de komende maanden de internationale & Europese kalenders nauwlettend blijven volgen, en wanneer we veilig(er) datums kunnen inplannen zullen we dat doen.

De landelijke competitie begint op zondag 1 oktober voor de Eerste Divisie en lager, en de Eredivisie speelt op zondag 8 oktober de eerste wedstrijden. De schema’s in Cuescore volgen zéér snel.

De eerste Recreanten en Regionale Ranking is in het weekend van 21/22 oktober. De regio’s zijn aan de slag met het inplannen van de locaties e.d. Daar volgt ook snel meer informatie over.

De eerste helft van de kalender zit bomvol met Nederlandse Kampioenschappen. De eerste is het NK Dames 2023 wat wordt gespeeld over 2 weekenden. Daarna volgt het NK 14.1 & 10-ball 2023 waarbij de voorronden worden gespeeld in 1 weekend op 2 locaties. De finales zijn 1 week later op 1 locatie.

En voor het JUMBO NK 8-ball en 9-ball 2024 hebben we de voorronden ingepland op 2 weekenden per discipline. We zijn bezig om alle faciliteiten en vrijwilligers te regelen zodat we het deelnemersveld ten opzichte van vorig jaar fors kunnen uitbreiden > van 2x 64 spelers naar 4x 48 spelers voor beide disciplines. Vorig jaar waren alle 128 spots binnen 1,5 uur bezet, dus we hopen hiermee tegemoet te komen aan alle spelers die graag aan het NK willen meedoen. Nadere informatie over speellocaties volgt binnenkort.

Het NK One Pocket, Bankpool en Scotch Double bij Infinity Wageningen staat weer in december gepland, en tot slot staat het NK Senioren 2024, wat altijd rondom Pasen wordt georganiseerd, ook al in de kalender genoteerd.

We hopen dat iedereen weer veel plezier, spanning en gezelligheid gaat beleven dit seizoen. En mocht je vragen hebben laat het ons weten.

Volg ons online