Een nieuw seizoen. Check de dopingregels!

Onze wens, net als voorgaande seizoenen: dat bij spelers en teamleiders het belang van schone sport wordt onderschreven en kennis van de dopingregels breed wordt gedeeld, om daarmee bewust en onbewust gebruik zoveel als mogelijk te voorkomen

12 juli 2020

Voor start van ieder biljartseizoen vragen wij aandacht van spelers en teamleiders voor de dopingregels. Voor deze preventie is eerder ook www.schoneafstoot.nl gemaakt, dat nog steeds een prima informatiebron is voor informate over schoon bljarten, bijvoorbeeld hoe te zorgen dat medicijngebruik niet bijtend is met dopingregels. Toegevoegd aan deze site zijn de tips voor een schone sport 2020, zoals verwoord door Dopingautoriteit/Support Schone Sport.

 

 

Onze wens, net als voorgaande seizoenen: dat bij spelers en teamleiders het belang van schone sport wordt onderschreven en kennis van de dopingregels breed wordt gedeeld, om daarmee bewust en onbewust gebruik zoveel als mogelijk te voorkomen.

 

 

Onderstaand de meest recente informatie vanuit de Dopingautoriteit:

De coronacrisis heeft een grote invloed op de sport. Maar sinds de versoepelingen per 1 juli is er gelukkig weer meer mogelijk. Zo zijn sportfaciliteiten weer open, worden trainingen hervat en begint de wedstrijdkalender zich te vullen. Het is ook weer mogelijk om bijeenkomsten te organiseren binnen de RIVM-richtlijnen.  We brengen u hiervan graag op de hoogte.

 

Fysieke educatiesessies

Vanaf half maart hebben er geen fysieke educatiesessies vanuit de Dopingautoriteit plaatsgevonden. In plaats daarvan is er gebruikgemaakt van het e-learningplatform. Vanaf nu kunt u weer educatiessessies aanvragen voor sporters, trainer-coaches en overige begeleiders. U kunt per e-mail contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Daarnaast blijft het e-learningplatform natuurlijk beschikbaar. Op dit platform kunnen verschillende modulen voor sporters, trainer-coaches en overige begeleiders worden gevolgd.

 

Support Schone Sport 2020

Verder organiseren wij als Dopingautoriteit jaarlijks de Support Schone Sport bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst brengen we medewerkers van sportbonden, CTO’s, RTO’s en andere belanghebbende collega’s op de hoogte van de ontwikkelingen op antidopinggebied. Support Schone Sport 2020 staat gepland op donderdag 8 oktober 2020 13.00 – 16.00 uur in het NBC te Nieuwegein. De bijeenkomst zal hoofdzakelijk gaan over de nieuwe WADA Code 2021 en de Internationale Standaard voor Educatie.

 

Tips voor schone sport

Hoe kunnen sporters het risico op een onbewuste dopingovertreding verkleinen? Hiervoor hebben we als Dopingautoriteit de website Support Schone Sport.  Verder zijn er de eerder genoemde Tips voor Schone Sport 2020 (PDF), ook verrjgbaar als Z-cards. En voor alle dopinginformatie speciaal voor biljarters verwijzen wij naar www.schoneafstoot.nl.

 

Doping(preventie) KNBB Veilig sporten
Volg ons online