Een jaar voorbij – op naar het komende NK!

Een terugblik op het afgelopen pooljaar door Krijn Schuurman, voorzitter KNBB Sectie Pool, plus meteen ook een vooruitblik naar het Jumbo NK Pool dat over twee weken begint.

Kaarten zijn verkrijgbaar via biljartevenementen.nl. Als KNBB-lid krijg je 10 euro korting met code ‘knbbgast10’ waardoor je gratis op de tribune zit!

30 december 2023

Eigenlijk wilde ik een terugblik schrijven. Over hoe we met het bestuur Breedtesport verder hebben geprofessionaliseerd waarin de nieuwe rollen bijna allemaal al gevuld zijn door vrijwilligers. Over Topsport waar met name onze jongste spelers grote successen hebben geboekt met onder meer goud, zilver en brons op het WK Jeugd; driemaal goud, eenmaal zilver en eenmaal brons op het EK Jeugd; een Matchroom Junior titel; en op het hoogste podium ook nog eens een zilveren medaille op het EK en een Eurotour winst. Wat een geweldig perspectief voor de toekomst! En natuurlijk over de prachtige erkenning voor ons boegbeeld Niels Feijen die is opgenomen in de Hall of Fame van de Billiards Congress of America. En hoe trots we daar allemaal op zijn.

 

 

Maar veel tijd voor terugblikken is er dit keer niet, want we zijn heel druk met de organisatie van ons komende event: het Jumbo NK Pool. De afgelopen twee jaar hebben we enorme stappen gezet door van het NK een evenement met allure te maken. We zien dat onder meer terug in de groeiende animo van spelers waardoor we het maximum aantal inschrijvingen van 128 naar 196 hebben kunnen verhogen, met kwalificatierondes op vier locaties, waar per voorronde maar twee spelers zich konden kwalificeren. Dit leidde al tot zeer spannende wedstrijden, een paar grote teleurstellingen en trotse en blije winnaars: Niels Feijen, Marc Bijsterbosch, Tim de Ruyter, Nick van den Berg, Jan van Lierop, Ivo Aarts, Jan Rempe, Joel Kartowikromo, Yannick Pongers, Mika van Berkel en Richard Eijmberts.

Hen gaan we terugzien in Berlicum tijdens de eindrondes waar de kwartfinales, halve finales en natuurlijk de finales gespeeld gaan worden. Daarover nog twee dingen. Nadat aanvankelijk de tv-uitzending voor dit jaar was geannuleerd, zijn we actief op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden, met een zo groot mogelijk bereik. En dat is gelukt: de 9-ball finale zal live worden uitgezonden op RTL7! Open en voor iedereen te zien in heel Nederland dus. Een hele mooie stap.

Maar om het evenement echt tot een groot succes te maken hebben we jullie poolliefhebbers nodig. Wij hopen op een vol en uitverkocht theater. Dit geeft de spelers een enorme kick en motivatie, alleen al bij de walk-on! Maar het is ook cruciaal voor onze sponsoren die we heel hard nodig hebben om dit evenement mogelijk te maken. En last but not least: we willen graag een volle zaal voor de tv; het perfecte plaatje! Dus kom in groten getale op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 naar het Beneluxtheater in Berlicum. Samen met jullie maken we er een groots poolfestijn van!

 

Ik hoop jullie over twee weken te zien!

 

Krijn Schuurman
Voorzitter Sectie Pool

 

Praktische info:

Vrijdag 12       kwartfinales 8-ball en 9-ball

Zaterdag 13:   halve finales en finale 8-ball

Zondag 14:      halve finales en finale 9-ball

 

Kaarten zijn verkrijgbaar via biljartevenementen.nl. Als KNBB-lid krijg je 10 euro korting met code ‘knbbgast10’ waardoor je gratis op de tribune zit!

 

 

 

Jumbo NK Poolbiljart
Volg ons online