Dominantie gezusters Rademakers op NK Pool Dames 2018

Tamara Peeters-Rademakers en Melissa Kuys-Rademakers stonden in drie van de vier finales tegenover elkaar; een duidelijk teken dat ze heersen in de Nederlandse pooltop

30 september 2018

Q-Billiards in Tiel stond de afgelopen vier dagen in het teken van het NK Pool Dames 2018. Iedere dag streden de speelsters voor een nationale titel in een van de vier spelsoorten 10-ball, straight-pool, 9-ball en 8-ball.

 

 

Het waren de gezusters Rademakers die tijdens alle NK-dagen de dienst uitmaakten. Melissa Kuys-Rademakers won het eerste goud van het NK in de spelsoort 10-ball. Daarna was het een NK-hattrick voor Tamara Peeters-Rademakers: zij is Nederlands kampioen geworden in de speldisciplines straight-pool, 9-ball en 8-ball. De gezusters Rademakers stonden in drie van de vier finales tegenover elkaar; een duidelijk teken dat ze heersen in de Nederlandse pooltop.

 

 

De Top-2 van het NK-klassement verdient een ticket met een gedeeltelijke financiering voor het EK Pool 2019. Hierbij tellen de beste 3 van de 4 resultaten van het NK. Dankzij de uitzonderlijk goede prestaties van Melissa en Tamara, eindigen zij soeverein bovenaan. En verdienen ze dus beide een EK-ticket.

 

 

Tamara behaalde met haar drie titels het maximaal aantal punten in het NK-klassement. Gevraagd naar haar ervaringen in Tiel zegt ze: “Zelfs na 22 NK-titels is ieder NK opnieuw weer een uitdaging en is iedere nieuwe titel even bijzonder. Het was ook fijn om een “eigen” NK te hebben voor Dames. Q-Billiards Tiel heeft voor uitstekende omstandigheden gezorgd. De lunches waren heerlijk, het materiaal was top en de organisatie was super!”

 

 

Het waren vier mooie en sportieve dagen in Q-Billiards. Zaalhouder Albert Langendoen is ook in zijn nopjes: “Geweldig om dit event te hosten voor de Nederlandse pooldames. Het waren lange dagen, maar dit was het meer dan waard!”

Ook wedstrijdleider Sang Vonk was zeer te spreken over het NK Pool Dames: “Dit is de eerste keer dat ik een NK heb geleid. En met recht kan ik zeggen dat dit vier onvergetelijke dagen zijn geweest. Het was iedere dag genieten hoe de dames voor de medailles hebben gestreden.”

Over een aantal weken staat alweer het grote NK Pool 2018 voor de deur. Dit wordt vanaf 19 oktober gehouden in Sportcafé Alkmaar. Spelers kunnen zich inschrijven via www.nkpool.nl.

 

 

Tekst: Jok Tang
Foto’s: Stefan Osnabrug

Website: www.nkpool.nl en www.poolbiljarten.nl.

 

Dames NK Poolbiljart
Volg ons online