De Nederlandse poolzomer zit erop!

Na het grootste EK Pool ooit, nog twee bronzen medailles voor Nederlanders in afsluitende Eurotour in Veldhoven

04 augustus 2018

Zou Nederland poolmoe zijn? Dit was de vraag na dertien dagen volop genieten van het grootste EK Pool dat ooit gehouden was, van 19 t/m 31 juli in Veldhoven en met goud voor Nederland bij de openingsdiscipline en de afsluitende discipline. Na één dag pauze stond het vervolg alweer op de agenda: de Dynamic Billard Eurotour Veldhoven Open en de Women's Veldhoven Open, op dezelfde locatie in Veldhoven.

 

 

Het antwoord was: Nee, niet echt. Want hoewel voor velen de Eurotour een beetje als een 'toetje' voelde - het was wel een heel fijn toetje! Nog steeds op dezelfde 60 (!) tafels als bij het EK Pool, nog altijd alle tafels te zien via live stream, én omdat het ging om 9-ball -toch wel het koningsnummer van pool- was de Nederlanders er veel aan gelegen om nog eremetaal binnen te halen.

 

 

En dat lukte! In beide events van de Eurotour haalde Nederland brons, waarbij zowel Niels Feijen als Tamara Peeters-Rademakers in de halve finale werden uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar. Keurige, degelijke prestaties dus - in lijn met hoe Nederland ook al op het EK had gepresteerd.

 

 

Hiermee kwam een prachtige Nederlandse poolzomer ten einde. Zo groots opgezet, dat had het Europese pool nog nooit meegemaakt - en dit alles op Nederlandse bodem! Medailles waren er voor onze toppers maar ook voor onze talenten, er was volop media-aandacht, ook vanuit de Gemeenteraad van Veldhoven zeer enthousiaste reacties, en het KNBB Holland House zat iedere avond bomvol. Zaalhouders waren betrokken, jonge spelers werden gemotiveerd om te gaan spelen, rolstoelbiljarter Dave Kengen kreeg volop aandacht, en de beelden op Ziggo Sport en via de Kozoom livestream zagen er prachtig uit.

 

 

Het was voor de liefhebbers van pool genieten van een poolzomer waar tot in lengte van jaren over zal worden nagepraat.

 

 

Tekst: KNBB
Foto's EK Pool 2018 ©EPBF

 

EK EPBF Poolbiljart
Volg ons online