De AH Sportactie: op het punt van beginnen

Heb je een biljart- pool- en/of snookerzaal? Doe dan nog mee! De landelijke actie begint op 4 september

02 september 2017

Onlangs schreven we op de KNBB site een uitgebreid stuk over de AH Sportactie. Een prachtige actie voor biljartzalen, om enkele redenen die onze nieuwe communicatiestagiar Danny in onderstaande flyer heeft geplaatst.

Wist je dat...

Uit een enquête onder consumenten begin augustus kwamen de volgende cijfers naar voren:

  • 71% is geïnteresseerd in minimaal één activiteit tijdens de Nationale Sportweek. Meer dan een kwart is geïnteresseerd in vrij of recreatief zelf sporten tijdens de AH Sportactie.
  • Meer dan een derde geeft gezondheid en fit worden aan als voornaamste redenen voor deelname Nationale Sportweek. Ook tijdens de AH Sportactie zijn gezondheid en fit worden de belangrijkste redenen voor mogelijke deelname.
  • 28% vindt het goed dat NOC*NSF samenwerkt met AH, een vijfde wist niet dat NOC*NSF en AH samenwerken.

 

Zoals eerder gecommuniceerd maken clubs hun profiel aan op www.clubprofiel.nl. Na het invullen, updaten en opslaan van de gegevens kunnen ze daarna aangeven dat ze mee willen doen aan de AH Sportactie en kunnen ze hun sportactiviteiten gaan invullen. Hiervoor is er ook een digitale handleiding ‘sportactiviteiten aanmaken’ voor sportclubs gemaakt.

Op YouTube staan er 2 instructie-video’s online over het aanmaken van een clubprofiel en het invoeren van sportactiviteiten.

 

Dat de AH Sportactie niet alleen geschikt is voor sportclubs in grote gemeenten bewijst de gemeente Dongen wel.  Daaruit blijkt dat de actie ook goed kan werken voor de lokale verbinding en nieuwe kansen biedt voor sportclubs in kleine en middelgrote gemeenten. Zie dit mooie verhaal.

En nog een mooi voorbeeld wat de AH Sportactie kan doen: "Buurtsportcoaches, grijp je kans!"

 

Al met al, zoals in het uitgebreide stuk van vorige keer al gemeld: heel veel sporten grijpen deze AH Sportactie aan om zichzelf geweldig op de kaart te zetten. En het lijkt erop dat deze actie echt bij uitstek geschikt is voor biljartzalen!

 

Alle info nogmaals op een rij

Aanmelden als sportclub

 

Tekst: Rolf Slotboom/AH Sportactie

Flyer ©KNBB
 

 

 

Initiatieven Lokaal/regionaal
Volg ons online