Coronamaatregelen 12-11-2021: consequenties voor de sectie Pool

Gevolgen voor het NK en de regionale competities

13 november 2021

Nieuwe coronamaatregelen: consequenties voor de sectie Pool

 

Vrijdagavond 12 november zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Deze hebben helaas ook impact op onze sport. 

De meest ingrijpende maatregel is de sluiting van de horeca om 20:00 uur. Dit maakt het spelen van wedstrijden voor de regionale competitie onmogelijk. Op sommige locaties mag er wellicht wel worden doorgespeeld van de gemeente, maar dat is overal verschillend.  Daarom hebben wij als sectiebestuur tot onze grote spijt moeten besluiten één lijn te trekken en de regionale competitie voor drie weken stil te leggen, tot zaterdag 4 december, de datum tot wanneer de nieuwe maatregelen van kracht zijn.

We hopen van harte dat we daarna weer verder kunnen en zien vooralsnog voldoende ruimte om de afgelaste wedstrijden in te halen zodat de competitie uitgespeeld kan worden zoals deze gepland was.

De landelijke competitie kan gewoon doorgaan. Wel vragen we iedereen om ervoor te zorgen dat er tijdig begonnen wordt met de wedstrijden zodat deze (ruim) vóór 20:00 uur zijn afgerond.

Het NK gaat nog gewoon door! De kwalificatierondes op 20 en 21 november in De Distel in Roosendaal en N-Joy in Drachten staan nog steeds op de speelkalender. Mogelijk dat er in de loop van volgende week aanpassingen in het protocol worden gedaan om een ultieme eindtijd te kunnen garanderen. Indien dat het geval zou zijn, wordt daar ruim op tijd over gecommuniceerd. Sowieso zal er een QR-check gelden (dat was al zo) en daar is van overheidswege bij gekomen dat er geen publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden. Hou daar dus rekening mee.

Sectiebestuur Pool

Competitie Coronavirus NK
Volg ons online