Biljarten vaker in lokale media!

Help ons met regionale mediacontacten, of word regionaal verslaggever

19 december 2016

Voor het succes van regionale en landelijke biljartevenementen zijn lokale kranten (het zogenaamde ‘sufferdje’) of regionale websites (zoals Dichtbij of regionale tv-zenders) van groot belang. Of we aan een Gelderse krant al dan niet de foto meesturen van een deelnemer uit hun regio, kan het verschil zijn tussen wel of niet plaatsen – en daarmee het succes van het toernooi beïnvloeden.

 

Als KNBB willen we ons regionale nieuws op twee manieren verbeteren – en in beide gevallen hebben we jouw hulp nodig!

 

Gezocht: Mailadressen/contactgegevens van lokale media en individuele journalisten

Voor landelijke evenementen sturen wij als KNBB persberichten uit, om te zorgen dat er voldoende media-aandacht is. Daarbij maken we gebruik van een perslijst – en deze perslijst kan wel wat opschoning gebruiken!

 

Aanvulling is vooral gewenst van:

- Regionale mailadressen of contactgegevens

- Regionale kranten of websites die best graag over biljarten willen berichten

- Individuele journalisten die graag over biljart schrijven, al dan niet lokaal.

 

Ken jij kranten, websites of personen waarvan je denkt dat wij ze voor regionaal nieuws zouden kunnen gebruiken? Mail ze naar rslotboom@knbb.nl o.v.v. “Contacten perslijst”.

 

Gezocht: Regionaal verslaggevers voor lokale events of kampioenschappen

Tevens zoeken wij mensen die vrijwillig korte verslagen willen maken van evenementen. Vind je het leuk om bij kleinere of regionale evenementen bij jou in de buurt een sfeerverslag te schrijven, of foto’s/video’s aan te leveren? Jouw stukken zijn van harte welkom voor onze website en social media!

 

Want deelnemers aan (bijvoorbeeld) competitie tweede of derde klas of aan het jaarlijkse bandstoot toernooi van jouw club vinden deze publiciteit geweldig, de zaalhouders vinden deze publiciteit geweldig, en wij als KNBB vinden deze publiciteit geweldig – omdat hiermee wordt voorkomen dat we vooral over grote of landelijke evenementen zouden schrijven, terwijl de breedtesport voor ons minstens zo belangrijk is.

 

Wil je regionaal verslaggever worden? Mail dan een kort stukje over jezelf naar rslotboom@knbb.nl, met daarbij je contactgegevens, de regio waarin je werkzaam wilt zijn (Noord/Oost/Zuid/West-Nederland, of nog iets kleinere regio) en het aantal evenementen die je zou willen doen. Ook als je slechts voor één of twee specifieke events iets zou willen schrijven, bijvoorbeeld over evenementen in jouw eigen biljartclub, dan is dat alsnog heel erg welkom!

 

Doel van dit alles: biljarten veel vaker dan nu in regionale media te krijgen. Met meer aandacht dus voor amateurspelers en lokale cluppies!

Vrijwilligers
Volg ons online