Bestuur KNBB-sectie pool kondigt aanpassingen aan

Naar aanleiding van de gisteren aangekondigde nieuwe maatregelen omtrent corona, heeft het bestuur KNBB-sectie pool besloten een aantal aanpassingen door te voeren.

29 september 2020

Gisteravond heeft ons kabinet de maatregelen om het Corona-virus onder controle te houden/krijgen behoorlijk aangescherpt. Dit heeft invloed op de hele samenleving en dus ook op de wijze hoe wij onze sport beoefenen.

 

Het bestuur van KNBB-sectie pool is van mening dat we er alles aan moeten doen om te zorgen dat door de KNBB georganiseerde evenementen binnen deze nieuwe richtlijnen plaatsvinden.

Maar tegelijkertijd vinden wij, net als het kabinet, dat we onze leden zoveel als mogelijk de mogelijkheid moeten bieden om hun sport te beoefenen.

 

Met het bovenstaande als uitgangspunt hebben we de volgende besluiten genomen:

 

  • De regionale teamcompetitie wordt voor minstens 3 weken opgeschort. Dit omdat deze wedstrijden nooit voor 22:00 uur afgelopen kunnen zijn. We hopen na 3 weken weer verder te kunnen spelen, maar gaan ook alvast kijken naar de mogelijkheden mocht dit niet zo zijn.
  • De landelijke teamcompetiewedstrijden, te beginnen op 4 en 18 oktober, kunnen doorgaan. We willen echter wel de teams en zaalhouders uitdrukkelijk de mogelijkheid geven te besluiten hun wedstrijden NIET te spelen. Dit zonder consequenties. We vragen jullie dit uiterlijk donderdagavond door te geven aan 'teamcompetitie@knbbpool.nl' én aan de tegenstander(s). Ga even in overleg met de zaalhouder hoe hij/zij erin staat.
  • De 1ste ronde van de bekercompetitie op 17 oktober stellen wij uit naar een nog te bepalen datum. Dit in verband met de '30 personen regel'.
  • De eerste Regionale Ranking en Recreanten Ranking toernooien op 10 en 11 oktober gaan niet door. De mogelijkheid om naar een latere datum te verschuiven wordt onderzocht (30 personen regel).
  • Of de NK's dit najaar door kunnen gaan is nog maar de vraag. Afhankelijk van het kabinetsbesluit na de komende 3 weken, zullen we hierin een besluit nemen.

 

We gaan uit van jullie begrip en hopen elkaar snel weer onbezorgd aan de pooltafel te ontmoeten.

 

Vriendelijke groet,

Bestuur KNBB-sectie pool

Competitie Coronavirus Poolbiljart
Volg ons online