“Met mijn A-game kan ik op het podium komen”

Jan van Lierop over het EK Pool, van 1-11 juni in Tampere

25 mei 2023

We kijken uit naar het EK Pool! Van 1-11 juni komen in Tampere, Finland liefst negen Nederlanders in actie in de strijd om de medailles. Zie hier een uitgebreide vooruitblik, inclusief de complete TeamNL selectie.

De komende dagen blikken we uitgebreid vooruit met alle spelers en speelsters.

Gisteren was de aftrap van deze serie met één van de grootste spelers uit de Nederlandse poolhistorie, Nick van den Berg. Vanmorgen het vervolg met een andere routinier, Jum Zwijnenburg. En nu in deel 3 één van de meest gedreven spelers in de selectie, Jan van Lierop.

 

 

De plaatsing ging…

“Ik ben geplaatst voor alle disciplines en teams. De plaatsing ging door meerdere top 5 finishes op grote toernooien en de Pool Ranking Nederland.”

 

Mijn kansen zijn

“Mijn kansen zijn dat als ik goed speel en niet teveel pech heb ik ver kan komen.”

 

 

Mijn doel dit EK is / ik ben tevreden als ik

“Mijn doel dit EK is dat ik mijn A-game haal. Met mijn A-game kan ik op het podium komen.”

 

Waar ik het meest naar uitkijk is…

“Waar ik het meeste naar uitkijk is dat het nu niet één toernooi is maar eigenlijk vier en teams. Mocht ik dus een offday hebben en uitgeschakeld zijn in een discipline dan zijn er nog altijd kansen.”

 

En tot slot…

“Precies 10 jaar later na mijn eerste Europese titel bij de jeugd zou het geweldig zijn het voor de eerste keer te doen bij de heren.”

 

 

Alle informatie over het EK Pool 2023 is t.z.t. te vinden op deze infopagina, over een paar dagen ook incl. uitzendlinks.

 

Tekst: KNBB
Foto’s: Frame TeamNL, met foto’s Stefan Osnabrug

EK Poolbiljart TeamNL
Volg ons online