Winnaars SmartPool actie W4 Kangoeroe bekend!

Amstelveen College en Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur zijn blij SmartPool te gaan gebruiken!

Mooie verbinding SmartPool met grootste en leukste wiskundewedstrijd van Nederland

29 mei 2019

Het is de grootste en leukste wiskundewedstrijd van Nederland: W4 Kangoeroe. Deze Kangoeroe wiskundewedstrijd heeft als doel scholieren te laten ervaren dat wiskunde (en rekenen) heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau.

En dit jaar was de wiskundewedstrijd extra bijzonder, door de verbintenis van W4 Kangoeroe met het KNBB Poolbiljart/Wiskunde/Scholenproject SmartPool. Door deze speciale actie kregen twee deelnemende scholen aan de Kangoeroe-actie volledig gratis beschikking over de het complete SmartPool pakket: mobiele tafel, keuen/balset, lespakket, instructies.

Inmiddels mogen we de twee winnaars bekendmaken! Dat zijn het Amstelveen College en de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur.

 

 

We spraken met één van de prijswinnaars, Ineke Alderden van het Amstelveen College, en met Martin Winkel van de wiskundewedstrijd W4 Kangoeroe.

 

 

Ineke Alderden (Amstelveen College):

“Wij zijn ontzettend blij met het winnen van de prijs! Toevallig hadden wij zelf al eens zitten neuzen of we zo'n Smartpool konden aanschaffen, maar hadden we daar uiteindelijk toch van afgezien. Dat we deze prijs nu zomaar winnen vinden wij dan ook fantastisch!”

“We hebben zitten brainstormen waar we de tafel gaan neerzetten. Het liefst zetten we hem op een plek waar de leerlingen er in de pauze ook gebruik van kunnen maken. Maar... in de aula neerzetten is geen optie. Zonder permanente toezicht vliegen de ballen en keuen straks door de ruiten. Onze school is opgedeeld in afdelingen met ieder een eigen Pedagogisch Conciërge die eventueel toezicht op de tafel zou kunnen houden in de pauzes. Wij kunnen hem vanaf daar ook makkelijk in een wiskundelokaal krijgen als we de tafel in de les willen gaan gebruiken. Ik wacht momenteel op toestemming van de schoolleiding om hem in de lerarenkamer neer te zetten. Op die manier kan hij in de pauzes door leraren gebruikt worden en als we met de klas een wiskundeles ermee willen doen, doen we dat maar in de lerarenkamer. We hoeven hem dan niet meer in te klappen of te verplaatsen.”

 

 

“Wij doen al jaren met alle tweede klassen mee met de Kangoeroewedstrijd. We vinden het namelijk belangrijk dat leerlingen kennismaken met een andere manier van wiskunde doen en testen hiermee gelijk hun wiskundig inzicht.”

“Dit jaar deden er twaalf tweede klassen mee, in totaal 364 leerlingen. We delen de klassen op in niveaus (2M, 2MH, 2H, 2AH en 2AG) en deze niveaus doen een onderlinge competitie. Per niveau hebben we ongeveer 10 tot 15 prijzen uitgedeeld. Onze hoofdprijzen dit jaar waren 2 kaartjes voor Nemo en de spellen Fauna, Unusual suspects en Magelaen.”

“Wij zijn erg benieuwd naar het wiskundemateriaal wat bij het SmartPool is gemaakt en hopen dit in te kunnen zetten in de onderbouw van zowel de Mavo, Havo als het VWO. Misschien dat we voor onze VWO-extra klassen wel een extra uitdagende opdracht kunnen verzinnen... Ook de natuur- en scheikundedocenten zijn enthousiast. Je zou er heel mooi lessen over hoek van inval/uitval over kunnen geven, lenzentheorie en splitsen van moleculen in atomen bijvoorbeeld.”

“Kortom: We zien uit naar deze prijs en hopen dat de tafel door vele leerlingen in de lessen gebruikt kan gaan worden. En, door vele docenten in de pauzes. ;)

 

 

Martin Winkel (Kangoeroe):

“Ik heb van de winnende scholen leuke reacties gekregen. Ze waren zeer blij verrast.”

“Er deden in totaal 2230 scholen mee aan de W4 Kangoeroe wiskundewedstrijd, waaronder 530 middelbare scholen. In totaal deden 140.000 deelnemers mee. Dat zijn echt ongekende aantallen!”

“In hoeverre SmartPool heeft bijgedragen aan het succes van onze W4 Kangoeroe actie, is niet te zeggen. Maar we zijn blij met de mooie verbinding, en hopen en verwachten dat het SmartPool voor de kids veel nut en ook plezier zal opleveren.”

 

Jeugd Promotie/weggeefactie SmartPool
Volg ons online