Wildcard EK Senioren voor regerend kampioen Worung

Gouden Jimmy Worung krijgt wildcard voor het 9-ball op EK Senioren 2019, dit jaar wederom georganiseerd in Veldhoven.

Dit paasweekend in Roosendaal het NK Senioren, als kwalificatie naar EK Senioren 2019

17 april 2019

Het was op de slotdag van het grootste EK Pool ooit, live voor de camera’s van Ziggo Sport, dat Jimmy Worung de volgepakte tribunes van de Koningshof in Veldhoven in extase bracht met zijn geweldige overwinning bij het EK 9-ball Senioren. Jimmy’s goud was een waardige afsluiting van de mooie poolzomer van 2018.

 

 

Als waardering voor zijn ongekende prestatie, en om zijn titel te kunnen verdedigen, heeft de KNBB Jimmy een wildcard gegeven voor het 9-ball op het EK Senioren 2019, dit jaar wederom georganiseerd in Veldhoven.

 

 

De overige kwalificatieplekken voor dit EK Senioren zijn te verdienen op het NK Pool Senioren 2019 dat aankomend paasweekend (vrijdag t/m maandag) plaatsvindt in Biljartcentrum De Distel in Roosendaal.  Op elke dag wordt een discipline gespeeld, waarbij het goud, zilver en brons verdeeld worden. Er is iedere dag een gratis livestream van Orange Forks.

Er wordt ook een NK-klassement bijgehouden, waarbij de beste drie disciplines per speler tellen. De vier beste spelers in het klassement krijgen een vergoeding waarmee o.a. hun EK-spot wordt vergoed door KNBB Sectie Pool.

 

 

Op dit moment hebben zich circa 40 spelers per discipline ingeschreven. Zie www.nkpool.nl voor meer informatie en inschrijven. 

 

Tekst: KNBB sectie Pool
Foto's Jimmy Worung op EK 2018 ©EPBF

EK NK Poolbiljart
Volg ons online