Sport Pub Goes kampioen Eredivisie Pool 2016-2017

Door 7-0 overwinning op Sportcentrum Utrecht blijft voorsprong op Strokes of Genius en Hague 5 1 intact; Ivo Aarts Most Valuable Player Eredivisie

12 juni 2017

Zondag 11 juni 2017 is Sport Pub Goes kampioen van de Pool Eredivisie geworden! Bij Padoc in Woerden versloeg het team van captain Vincent Peemen gisteren het team Sportcentrum Utrecht, met maar liefst 7-0. Christoph Marien, Tim De Ruyter, Cliff Castelein en Ivo Aarts van Sport Pub Goes wonnen allen hun partijen. Zij bleven hiermee Strokes of Genius en Hague 5 1 voor in de eindstand, die beide hun wedstrijden ook wonnen. Het kampioenschap van Sport Pub Goes is een primeur: niet eerder wist dit team kampioen te worden van de hoogste pooldivisie van Nederland.

 

 

De Most Valuable Player (MVP) van de Pool Eredivisie is Ivo Aarts geworden. Hij heeft 15 van zijn 16 enkelpartijen gewonnen dit seizoen. Op de tweede en derde plek zijn geeindigd Carsten Könings en Cliff Castelein.

Vooraf werd erg uitgekeken naar deze beslissing in de Eredivisie. Maar ook in de andere divisies werd de competitie afgesloten!  Het was niet overal spannend meer, zo was in de eerste divisie SPC Woensel al zeker van de titel.

Een vooruitblik op dit weekend werd afgelopen vrijdag gemaakt door Arno Hartman.

 

 

Laatste speelronde van de landelijke teamcompetitie 2016-2017

Op diverse locaties in Nederland zal het erg spannend worden wie de kampioen wordt, wie moet spelen voor promotie/degradatie of wie degradeert.

Eredivisie
Er wordt gespeeld op neutraal terrein bij Padoc te Woerden. En het is nog zeer spannend! Sport Pub Goes (50 punten), Strokes of Genius (48 punten) en Hague 5 1 (46 punten) strijden voor het kampioenschap. Deze 3 teams hebben nog 1 wedstrijd voor de boeg. Degradatie is reeds bekend voor de teams Hague 5 2 en Fame - Lelystad 1.

Eerste divisie
Hier is de kampioen al bekend. SPC Woensel.nl kan niet meer worden ingehaald. Proficiat met het kampioenschap en promotie naar de Eredivisie! Blaak en Schedels Plan B strijden nog voor de 2e plaats waarbij Blaak 1 punt voorsprong heeft. De strijd om promotie/degradatie is zeer spannend. Vier teams staan in de gevarenzone: Padoc 1 (41 punten), CAG QuantiQ Customs (40 punten), Broeja-Ziebers (39 punten), Infinity 1 (38 punten). Thurston Rotterdam kan nog gelijkkomen met Infinity bij een 7-0 winst en 0-7 verlies van Infinity.

Tweede divisie
In Noord gaat het nog tussen Het Pool’KV 99 (66 punten) en HOB Arnhem 1 (het eerste) (63 punten). Het team Chas degradeert naar de 3e divisie.

In Zuid is de kampioen al bekend. Proficiat Sonny's Billiard Supplies 1. Nu al 10 punten verschil met de huidige nummer 2 Focus Koeriers Nootdorp. Life GOES on zou Focus nog in kunnen en heeft 2 punten achterstand. Degradatie is nog niet helemaal bekend want 3 teams staan nog redelijk dicht bij elkaar: Fantastic Four (39), Thurston Evolution (36) en Poolcafé The Hustler 1 (35).

Derde divisie
Noord-West: Kosy’s Snollebollen en Hague 5 4 staan op 1 punt verschil en spelen de laatste wedstrijd tegen elkaar.
Noord-Oost: Rocky 6 en Het Pool’KV 1 staan op 3 punten verschil.
Zuid-West: GOES-Ting en Wu Cue Clan Goes staan op 4 punten verschil.
Zuid-Oost: Cool Runnings en Ames 2 staan op 2 punten verschil.
Degradatie is bij de 3e divisie niet aan de orde.

 

 

Tekst: Jok Tang/Arno Hartman

Bewerking: Rolf Slotboom

Foto's ©Sportpub Goes (via Tim de Ruyter)

Eredivisie/Topklasse Poolbiljart
Volg ons online