Petitie voor versoepelingen/openstelling horeca

De petitie "Versoepel onmiddellijk de coronamaatregelen in de horeca" van Koninklijke Horeca Nederland is net online gegaan.

Groot belang voor biljart, pool en snooker dat de horeca weer open gaat. Teken deze petitie!

15 januari 2022

 

De actie 'Sport van het Slot' van afgelopen dinsdag door NL Actief, Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS), NOC*NSF en de Nederlandse sportbonden lijkt succes te hebben gehad. Er was veel aandacht in de media voor deze petitie, en bij de recente coronamaatregelen werden zeer nadrukkelijk de belangen van de sport meegenomen.

Voor biljarten mooi omdat bij veel biljart-, pool- en snookerclubs nu weer op relatief normale wijze kan worden gespeeld, zij het nog niet in competities.

 

Nu binnen- en buitensport deels weer zijn opgengesteld, gaat de focus vanzelfsprekend op de horeca. En ook is openstelling van groot belang voor biljarten, pool en snooker, niet in de laatste plaats voor de horecagedeelten in lokaliteiten - zodat er ook weer omzet kan worden gemaakt,.

De vorige petitie voor de sport had ruim 350.000 handtekeningen, en had daarmee grote impact. Hopelijk gaat dat met deze petitie voor de horeca zeker in net zo sterke mate het geval zijn. Gezien het sentiment in de samenleving, en bij ondernemers, verwachten wij van wel.

 

Hier de tekst van de petitie:

Het kabinet heeft op 14 januari besloten de coronamaatregelen te versoepelen, maar niet voor horeca en cultuur. Dat is onrechtvaardig en onnodig. De horeca kan verantwoord open, desnoods in stappen. We roepen het kabinet daarom alsnog op om per direct versoepelingen voor de horeca door te voeren.

 

Link naar petitie "Versoepel onmiddellijk de coronamaatregelen in de horeca"

 

 

Tekst: KNBB
Foto: KHN/iStock

 

 

 

Coronavirus Horeca KNBB
Volg ons online