Marc Bijsterbosch naar zilver op Eurotour Tampere

Ware "PoolPorn" van onze landgenoot Marc Bijsterbosch. Als een echte "Magic *Mike* Marc" schotelde hij ons de meest prachtige run outs voor

30 mei 2023

Voor de poolliefhebber is het dezer dagen volop genieten. Het EK Pool en het UK Open in het vooruitzicht. Het Scottish Open waar Jayson Shaw met een signature comeback Wiktor Zielinski de baas is in de finale. Het grootste pooltoernooi van Europa, de Ardennen Cup in Luxemburg waar vele Nederlanders nog kans maken op de titels, waaronder de nieuwste Jong Oranje aanwinst Sky van den Berg.

In Tampere werden we op de Dynamic Billard Eurotour getrakteerd op ware "PoolPorn" van onze landgenoot Marc Bijsterbosch. Als een echte "Magic *Mike* Marc" schotelde hij ons de meest prachtige run outs voor. Zelfs als de tegenstander (Maciol uit Polen) 6 break and runs op rij uit de losse pols toverde, vertrok "the Beast from the East" geen spier en sloeg meedogenloos toe op het moment suprême.

 

 

In de halve finale wachtte Marc een rematch van de EK 9-ball halve finale van 2015 tegen Francisco Diaz Pizzarro uit Spanje om 15:30 NL tijd. Een clash tussen twee echte publieksspelers, die glanzend werd gewonnen door onze landgenoot.

Helaas, de break van Marc haperde in het middenstuk van de finale. Fortunski nam geen gevangenen en liep van 2-2 uit naar 8-2. Een soepele break and run van Marc, een beetje bibbers in de arm van Fortunski en een golden break van Marc brachten de score terug tot 8-5. Echter dat was alles wat ze schreef. Na de soepele break and run van Fortunski zong de dikke dame en moest Marc zich tevreden stellen met het zilver.

 

 

Een uitgebreid (Engelstalig) verslag van de finale is te vinden op de website van de EPBF.

Alle wedstrijden van de Eurotour Tampere zijn gratis en live te zien dankzij EPBF en Reelive via: https://www.reelive.de/stream-preview/eurotour/events

 

Tekst: Maarten Combrink
Foto’s: EPBF
Video: Reelive

EPBF Poolbiljart
Volg ons online